În ziua de Sfânta Marie Mică, toate drumurile duc la Cornăţelu

Date:

cornateluRespectând o tradiţie care dăinuie de mai bine de 500 de ani, mii şi mii de dâm-boviţeni se bucură astăzi de o zi de odihnă şi relaxare, în poiana vestitului bâlci de la Cornăţelu. Sunt gospodari ai locului, dar şi din mai toate satele învecinate, venind chiar de la kilometri buni, din Băleni, Bucşani, Dobra ori Bilciureşti, de la Gherghani, Conţeşti ori Mircea Vodă, să-şi facă târguielile din primul mare târg de toamnă al judeţului, ori numai pentru a se reîntâlni cu vechi prieteni.
Şi chiar dacă gusturile au mai evoluat, iar chinezăriile au luat locul lucrurilor de calitate, cei interesaţi tot mai găsesc marfă bună la Cornăţelu. Vin dogari din Mărceşti ori din Argeş, cojocarii de la Dobra, olari din Harghita. Bălenarii ocupă o bună parte din poiană cu grămezile frumos rânduite de ardei, arpagic ori ceapă de apă, iar în locurile cunoscute revin, ca în fiecare an, artizanii şi cioplitorii în piatră.
Pentru ca toată lumea să se simtă bine şi să fie mulţumită, s-a îngrijit şi anul acesta primăriţa Floarea Rădulescu. De la dumneaei am aflat că vor fi mai bine de 250 de comercianţi, că vor fi mărfuri şi produse pentru toate gusturile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Evoluția prețurilor la asigurările RCA

Evoluția prețurilor la asigurările RCA (Răspundere Civilă Auto) în...

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...