Indisciplina pietonală poate costa viaţa

Date:

accidentePoliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Titu au fost sesizaţi că, pe raza localităţii Potlogi, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane. Din cercetări a reieşit că un conducător auto de 61 de ani, din Bucureşti, în timp ce se deplasa pe DJ 711 D, a acroşat şi accidentat un bărbat de 41 de ani, care se angajase în traversarea neregulamentară a părţii carosabile. De asemena, pe DN 72 A, în localitatea Voineşti, un alt tânăr de 23 de ani a fost accidentat de un autoturism, în timp ce traversa strada prin loc nepermis. Victimele au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Poliţia rutieră vine în sprijinul PIETONILOR cu o serie de reguli:
– Pietonii sunt obligaţi să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia lor de mers. – Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.
– Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.
– Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri neper-mise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora sau nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Trenduri optimizare SEO în 2024 – Iată la ce trebuie să fii atent!

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) continuă să fie...

De ce să optezi pentru Waltrans pentru transportul tău către Germania?

Când vine vorba de transportul internațional, alegerea operatorului potrivit...

Uscatoarele de rufe electrice: Inovatia care simplifica si eficientizeaza gospodaria moderna

In lumea agitata in care traim astazi, tehnologia joaca...

Un asistent medical a fost reținut pentru agresiune 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște - Biroul de...