Agricultorii de performanţă, omişi la plata schemelor de minimis

Date:

Ion VladO situaţie oarecum paradoxală şi care trebuie luată în calcul de decidenţii din Ministerul Agriculturii, ne-a fost desluşită de Ion Vlad, primarul comunei Lunguleţu. Este vorba despre omiterea, nu neapărat din rea voinţă, a acelor mai performanţi mici fermieri, de la acordarea unor compensaţii în cazul anilor secetoşi şi culturilor afectate de calamităţi naturale.
Astfel, dacă agricultorii care declară culturi calamitate de secetă pot primi sprijin prin diferite scheme de ajutor de minimis, beneficiind şi de reducerea, proporţională cu gradul de calamitate, a normei de venit pe baza căreia este calculat impozitul, cultivatorii de cartofi din bazinul Lunguleţu nu beneficiază de nicio facilitate. Cartofii sau varza nu sunt culturi calamitate pentrucă fiecare fermier irigă cu propriile resurse, ori de câte ori consideră că este necesar.
Ori în anii secetori costurile cu irigaţiile sunt duble, dacă nu chiar triple în comparaţie cu anii cu regim normal în ceea ce priveşte căderile de precipitaţii. Este practic vorba de costuri mai mari pentru întreţinerea culturilor ceea ce influenţează, automat norma de venit.
Ori tocmai acest aspect doreşte să-l transmită Ion Vlad, cu speranţa că vor beneficia de înţelegere şi sprijin şi fermierii care irigă individual, chiar dacă, în acest mod, riscă să îşi micşoreze profitul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...