Poliţiştii i-au amendat pe şoferii care nu purtau centura de siguranţă

Date:

politiaDin cauza accidentelor grave de circulaţie care au avut loc în prima jumătate aa acestui an, poliţiştii au ieşit în trafic special pentru a-i urmării pe şoferii care nu poartă centura de siguranţă. Sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de colegii de la ordine publică, au acţionat zilnic pentru depistarea şi sancţionarea promptă a conducătorilor auto şi a pasagerilor din vehiculelor care nu poartă centura de siguranţă sau sistemele de retenţie omologate. Astfel, poliţiştii au aplicat 1.201 de sancţiuni contravenţionale pentru neutilizarea acestor sisteme, 1.185 fiind aplicate şoferilor. Activităţile s-au înscris în calendarul Campaniei preventive „SEATBELT”, desfăşurate pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).
Totodată, vă reamintim că, potrivit normelor legale în vigoare, conducătorul autovehiculului este sancţionat cu 4 – 5 puncte – amendă şi 3 puncte de penalizare în cazul: – nerespectării obligaţiei de a se asigura că minorii poartă centuri de siguranţă sau sunt transportaţi în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de regulament.
– nerespectării dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă. NU UITAŢI: CENTURA DE SIGURANŢA SALVEAZĂ VIEŢI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...