Până la 10.000 de euro ajutor pentru IMM-urile antreprenorilor debutanţi

Date:

croitoriePe 10 septembrie va fi deschis programul prin care statul, prin intermediul Ministerului Energiei şi Mediului de afaceri, acordă ajutoare de până la 10.000 de euro, pentru firmele deţinute de antreprenori debutanţi.
Anterior acestei date trebuie aprobate modificările la normele de aplicare a O.G. nr 6/2011, privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîn-treprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri. Programul pentru simulatea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprindelor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri presupune acordarea unor alocaţii financiare de maxim 50% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor, dar nu mai mult de 44.821 lei de benfi-ciar. Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea înfiinţării de noi microîntreprinderi, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale întreprinzătorilor debutanţi în afaceri.
Pot înregistra societăţi cu răspundere limitată de tip SRL-D persoanele fizice care au capacitate juridică deplină de exerciţiu, nu au mai deţinut, anterior înmatriculării societăţii, calitatea de acţionar sau asociat al unei întreprinderi şi înfiinţează pentru prima dată o întreprindere cu răspundere limitată.
Beneficarii vor declara pe propria răspundere că îndeplinesc aceste condiţii şi că nu au mai primit finanţare în cadrul acestui program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...