Delegaţie numeroasă a social-democraţilor dâmboviţeni la Consiliul Naţional al PSD

Date:

psdVineri, 20 martie şi sâmbătă, 21 martie, la Palatul Parlamentului a avut loc Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat, întrunire la care judeţul Dâmboviţa a fost reprezrntat de peste 100 de delegaţi. Vineri şi sâmbătă la Consiliul Naţional al PSD, social democraţii au ales preşedintele acestui Consiliu, în persoana ministrului Muncii, Rovana Plumb. Reuniunea Consiliului Naţional al PSD a început, vineri, la Palatul Parlamentului, în prezenţa preşedintelui partidului, Victor Ponta, şi a liderilor formaţiunii. În cadrul reuniunii, care se va desfăşura vineri după-amiază şi sâmbătă, membrii Consiliului Naţional al PSD au desemnat un nou preşedinte al acestui for, la aproape trei ani de când funcţia nu mai este ocupată de fostul premier Adrian Năstase, singurul candidat fiind Rovana Plumb.
Consiliul Naţional a adus totodată o serie de modificări statutului partidului -o serie de amendamente se referă la cei inculpaţi sau condamnaţi pentru corupţie, la funcţiile deţinute în partid, dar şi funcţionării structurilor de conducere, prin scoaterea în afara deciziei politice chiar a Consiliului şi transformarea acestuia întrun for de dezbatere ideologică. Pe agenda consiliului, s-a aflat şi raportul activităţii lui Victor Ponta ca preşedinte al PSD în ultimii cinci ani, document în care sunt prezentate o serie de date statistice privind realizările guvernării social-democrate.
Potrivit datelor raportului, în 2014, România a avut a cincea rată de creştere, de două ori mai mult decât media europeană şi de peste trei ori mai mult raportat la media zonei euro. Raportul precizează că România a depăşit în 2014 PIB-ul din 2008, susţinând că este vorba despre o creştere „sustenabilă”, care s-ar baza în principal pe industrie cu valoare adăugată ridicată.
De asemenea, documentul arată că PIB-ul pe cap de locuitor a crescut în 2013 cu o mie de euro faţă de 2011 şi cu 1.700 de euro faţă de 2008. Totodată, statisticile raportului indică o scădere a şomajului şi o creştere a numărului de locuri de muncă.
În ceea ce priveşte rata de absorbţie a fondurilor europene, documentul indică o creştere de aproape şapte ori în ianuarie 2015, faţă de aprilie 2012, procentul absorbţiei fiind de 53% din alocarea UE 2007 – 2013.
În prima parte a zilei, în cadrul consiliului au avut loc ateliere de lucru pe domenii de activitate, Victor Ponta fiind prezent, între altele, alături de pensionari, precum şi la discuşiile pe marginea Codului fiscal şi la cel de agricultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...