Înşelăciune cu loz în plic

Date:

lozPoliţiştii dâmboviţeni desfăşoară activităţi pentru identificarea a două persoane care au înşelat o persoană cu o sumă importantă de bani. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de un bărbat, de 69 de ani, din Măneşti, că a fost victima unei înşelăciuni, ocazie cu care i-au fost sustraşi 1.100 lei. Din primele cercetări, a reieşit că, pe parcursul aceleaşi zile, a fost abordat de două persoane necunoscute, care i-au solicitat să deschidă împreună două lozuri în plic. În urma deschiderii plicurilor, s-a constatat că unul dintre acestea conţinea drept premiu un autoturism. Partea vătămată a fost convinsă de cei doi ca în schimbul lozului câştigător să le înmâneze 1.100 de lei, bani pe care i-a pus într-o sacoşă. Ulterior, bărbatul a primit o altă sacoşă goală. În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi de identificare a principalilor bănuiţi de comiterea înşelăciunii şi recuperare a prejudiciului.
Recomandări ale poliţiei dâm-boviţene pentru ca cetăţenii să nu devină victime ale unor asemenea fapte:
– Nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează pe stradă!
– Nu vă lăsaţi încântaţi de obţinerea cu uşurinţă a unor foloase!
– Nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigator, fără temei, al vreunui concurs/ sondaj organizat de o firmă de renume!
– Anunţaţi imediat poliţia în cazul în care sunteţi anunţaţi că o rudă aflată în străinătate a suferit sau provocat un accident, fapt pentru care trebuie să depuneţi o sumă de bani;
– Nu furnizaţi date personale prin niciun mijloc de comunicare unor persoane care, pentru a vă câştiga încrederea, vă oferă unele informaţii cu scopul de a vă induce în eroare!
– Nu acceptaţi în niciun caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau a altui bun la care aţi fost anunţat câştigător!
– Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr necunoscut; niciodată o societate nu vă va solicita date în acest mod!
– Sunaţi operatorul de telefonie mobilă, dacă primiţi mesaje sau apeluri pe telefoanele mobile, pentru a le confirma dacă este în derulare vreun concurs sau vreo campanie de premiere a abonaţilor!
– Nu expediaţi sume de bani prin mandate online, nu depuneţi bani în contul unor persoane necunoscute;
– Nu comunicaţi codul de reîncărcare al unor cartele telefonice unor persoane necunoscute care vă solicită acest lucru!
– Nu permiteţi accesul în locuinţă a unor persoane necunoscute care se recomandă ca fiind reprezentanţii unor societăţi comerciale şi vă oferă, spre vânzare, bunuri la preţuri derizorii şi cadouri;
– Nu permiteţi accesul în locuinţă a unor persoane care vă abordează pe stradă, folosind prenume comune de persoane, pentru a vă creea impresia că vă cunoaşte; mai mult, vă oferă informaţii cu privire la familia şi rudele dumneavoastră, stabilite în străinătate, care vă trimit colete pentru care trebuie să achitaţi o sumă de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...