Fetiţă de 13 ani în comă profundă şi tatăl rănit grav după ce au fost spulberaţi de un autoturism pe o trecere de pietoni din Târgovişte

Date:

accident pe trecerea de pietoni.Tatăl şi fiica de 13 ani au plecat să-l vadă pe Moş Crăciun în Parcul Chindia din municipiul Târgovişte şi au ajuns în stare gravă la Spitalul JudeDean de Urgenţă Târgovişte după ce au fost spulberaţi de un autoturism în timp ce se aflau pe trecerea de pietoni.Accidentul s-a petrecut în zona Doi Brazi,la trecerea de pietoni de la intrarea principală în Parcul Chindia.Tatăl şi fiica au mers să-l vadă pe Moş Crăciun în Parcul Chindia iar când se întorceau spre casă, chiar în timp ce se angajaseră în travesarea străzi pe trecerea de pietoni,un tânăr ce se afla la volanul unui autoturism i-a lovit în plin.În urma impactului tatăl şi fetiţa de 13ani au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte:”S-a dus cu tatăl ei în parc să-l vadă pwe moş Crăciun şi Doamne,Dumnezeule unde a ajuns „, a afirmat mama fetiţei.Ulterior, fetiţa de 13 ani aflată în stare foarte gravă,comă profundă a fost trimisă la Spitalul Bagdasari-Arseni din capital:”Este vorba despre o fetiţă de 13 ani, victim unui accident rutier,în stare foarte gravă,traumatism cranian şi comă profundă şi va fi transportată la Spitalul Bagdasari-Arseni „, a afirmataccident pe trecerea de pietoni. dr.Dan comănescu,SAJ Dâmboviţa.aoferul autoturismului susţine că cei doi i-au apărut brus în faţă:”Domne, mi-au sărit în faţă ,direct de pe trotuar.Nu i-am putut observa diun moment ce mi-au sărit în faţă „, a declarat şoferul. La faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje de poliţie care au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul.
Atenţie, copii!
Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de marginea carosabilului!
accident pe trecerea de pietoni.Traversaţi strada numai prin prin locurile marcate („zebră”) şi semnalizate cu indicatoare ! În intersecţiile fără marcaj pietonal, traversaţi pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare!
Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi numai la culoarea verde a acestora!
Evitaţi să traversaţi strada în fugă!
Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă !
Eevitaţi să vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei, etc.)!
Pentru a preveni implicarea copiilor dumneavosatră în accidente de circulaţie, POLIŢIA ROMÂNĂ recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:
Să circule numai pe trotuare !
Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje !
Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora!
Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...