Crucea Roşie Română – Filiala Dâmboviţa în vizită de lucru la Crucea Roşie Chineză – Filiala Beijing

Date:

crucea rosieDupă cum ştim de mai bine de 20 de ani, între Crucea Roşie Chineză – Filiala Beijing şi Crucea Roşie Română – Filiala Dâmboviţa există un acord de colaborare. Săptămâna trecută, în baza „Acordului de Colaborare” încheiat între Crucea Roşie Chineză – Filiala Beijing şi Crucea Roşie Română
– Filiala Dâmboviţa, care prevede realizarea unor schimburi de experienţă între părţi, o delegaţie din Dâmboviţa, a realizat o vizită la partenerii chinezi, condusă de preşedintele filialei judeţene de Cruce Roşie Dâmboviţa – domnul Floris Lăzărescu şi Gheorghe Popescu – director. Toate cheltuielile de participare în Beijing au fost suportate de Crucea Roşie din Beijing, cf. Acordului încheiat şi aprobărilor anticipate: „Încă de la sosire şi pe toată perioada realizării primirilor oficiale şi a discuţiilor purtate, am fost trataţi, ca de la „egal la egal”, ca venind dintr-o ţară deosebit de frumoasă, recunoscuţi ca parteneri ai Crucii Roşii de 20 de ani, când prima delegaţie din China a fost primită la Târgovişte şi apreciaţi că „românii au fost şi sunt aproape de poporul chinez”. Semnarea primului Acord de colaborare a fost în aprilie 1994, în prezenţa preşedintelui Crucii Roşii Dâmboviţa – jr. Ivan Vasile Ivanoff, prefectului Boriga Alexandru şi a regretaţilor Arhiepiscop Vasile Târgoviştean-ul şi prof. Popa Cornel. Relaţiile s-au menţinut şi au continuat prin unele vizite reciproce, astfel că în anul 2007, în prezenţa unei delegaţii ample din jud. Dâmboviţa, la care au participat oficiali judeţeni
– dl. Ivanoff Ivan Vasile, dl. Jean Popescu, dl. Ana Gheorghe, primari de localităţi – dl. Goran Vasile, dl. Simion Mircea, dl. Furcoiu Iulian, dl. Trifan Mihai, dl. Niţescu Dan – adevăraţi voluntari de Cruce Roşie, s-a reuşit într-un moment de importanţă deosebită pentru mişcarea de Cruce Roşie Internaţională, semnarea celui mai important „Acord de Colaborare” cu cea mai mare filială din lume – Crucea Roşie din Beijing. Urmează al doilea „Acord de Colaborare” în 2011, semnat la Beijing de directorul filialei judeţene de Cruce Roşie Dâmboviţa, dl. Gheorghe Popescu, în prezenţa unor „voluntari deosebiţi” ai Crucii Roşii Dâmboviţa, d-na Delia Stănescu, d-na dr. Camelia Savu, d-na Carmen Igescu, dl. Eugen Florea, dl. Marius Badea, dl. Raul Pavelescu, dl. Paul Briceag. Crucea Roşie din Beijing organizează unele simpozioane ample în vederea mobilizării voluntarilor şi autorităţilor locale pentru a participa la eventuale catastrofe sau dezastre cu participarea celor mai reprezentative persoane din cele mai deosebite filiale de Cruce Roşie din lume. Crucea Roşie din Dâmboviţa răspunde acestei provocări şi participă inclusiv la prezentari şi dezbateri. Problemele ridicate de „români” au fost apreciate de cei din SUA-Los Angeles, Japonia, Olanda, Ucraina şi bineînteles China. Primirile care s-au realizat în jud. Dâmboviţa au fost făcute având concursul unor „oameni de suflet” care s-au implicat în sprijinul Crucii Roşii Dâmboviţa oferind acestora tot ce am avut mai frumos, inclusiv vizitarea unor obiective judeţene şi limitrofe impresionante. În toată această perioadă de colaborare şi schimburi, s-a punctat de fiecare dată activitatea desfăşurată de voluntarii noştri de Cruce Roşie, de sprijinul primit permanent de dâmboviţeni, de Sediul Central al SNCRR precum şi problema dotarii şi a procurării de materiale atât de necesare la intervenţii la dezastre şi pregătirea voluntarilor pentru acordarea primului ajutor.
În viitorul Acord de ‘PARTENERIAT” ce se va încheia anul următor şi pentru care am primit deja avizul întregii conduceri de Cruce Roşie de la Beijing cu ocazia recentei vizite, se va insera:
– semnarea Acordului pe o perioadă de încă 5 ani:
– procurarea şi dotarea filialei judeţene Dâmboviţa cu 10.000 truse de prim ajutor;
– trimiterea reciprocă a 10 – 15 voluntari de Cruce Roşie, care să urmeze cursuri intensive de prim-ajutor
– trimiterea reciprocă a 2-5 lectori pentru pregătirea voluntarilor pentru intervenţii la dezastre
– procurarea şi dotarea inclusiv a Crucii Roşii Române cu materiale pentru folosirea la calamităţi, inclusiv unele promoţionale, la preţ de fabrică.
Delegaţia Crucii Roşii Dâmboviţa a fost condusă de preşedintele filialei judeţene Dâmboviţa, membru al Comitetului de Direcţie al SNCRR, dl. Floris Lăzărescu şi din care au mai făcut parte vicepreşedinţi ai filialei judeţene de Cruce Roşie – dl. Danil Zepişi, dl. Marinescu Ioan alături de reprez. CJD-ţa, consilierul preşed., d-na Oana Vladuca şi primarul din Moreni dl. Dinu Constantin. Această delegaţie a fost primită la cel mai înalt nivel posibil în Beijing de către preşedintele filialei de Cruce Roşie, primviceprimar dl. Dai Junling şi director general Zhang Haizhou care a transmis tuturor dâmboviţenilor şi românilor cele mai sincere urări de bine, prezentând amplu relaţiile de colaborare în timp şi unele aspecte importante din economia şi dezvoltarea statului chinez şi a capitalei. Totodată, s-a realizat o întalnire de excepţie în Sediul modern al Crucii Roşii din Beijing unde am fost primiţi de toată conducerea executivă formată din dl. Lv Shijie prim vicepres., dl. Yingling Wang, dl. Runhai Ma, d-na Liu Nau, d-na Liu Yanjin, dl. Feng Kejun, dl. Yong Zhang. Am vizitat Centrul de Intervenţii şi Coordonare la Dezastre ” 999″ , care are în dotare 320 de ambulanţe proprii, 34 de motociclete de intervenţii, spital propriu cu personal calificat. Am vizitat un spital al Crucii Roşii unde 300 de copii au fost şi sunt trataţi de boli incurabile, condus de medic de specialitate în medicina tradiţională chineza prof. Wan Su Jian, exprimandu-şi disponibilitatea de a veni în Târgovişte pentru consultaţii şi recomăndari tratamente. De fiecare dată toate delegaţiile au fost impresionate de evoluţia dezvoltării de excepţie a capitalei chineze Beijing, de constatările făcute, afirmaţiile oficialilor, dimensiunea economiei în dezvoltare în ritm accelerat şi controlat, precum şi istoria poporului chinez”, a declarat director, Gheorghe Popescu. Au fost vizitate importante obiective turistice de excepţie din Beijing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...