Alarmă falsă dată poliţiştilor. S-a lăsat cu amenzi de 7.000 pentru apeluri false la 112

Date:

politie24 de amenzi au fost aplicate de poliţişti dâmboviţeni în urma deplasărilor la apelurile 112. În weekend, la Biroul Operaţional şi Apeluri de Urgenţă 112 Dâmboviţa au fost primite 181 de apeluri, din care 61 au necesitat intervenţia poliţiştilor. Din totalul apelurilor preluate de poliţişti, 45 au fost în mediul rural şi 16 în urban. 29 de apeluri au constat în sesizări referitoare la comiterea de infracţiuni. Astfel, au fost sesizate 10 infracţiuni de lovire şi opt infracţiuni de furt. Ca urmare a deplasării poliţiştilor la apelurile 112, au fost aplicate 424 de sancţiuni
contravenţionale, din care 19 conform Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 7.000 de lei.
CE ESTE O SITUAŢIE DE URGENŢĂ
ESTE O SITUAŢIE DE URGENŢĂ atunci când se impune intervenţia Poliţiei, Pompierilor şi Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea şi mediul. Pentru a putea aprecia corect dacă o situaţie este de urgenţă, cetăţeanul trebuie să răspundă la următoarea întrebare: „Este nevoie de asistenţa IMEDIATĂ a Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea sau mediul?” Daca răspunsul este DA, atunci se formează 112 şi se comunică operatorului Centrului de preluare a apelurilor de urgenţă ceea ce s-a întâmplat sau urmează să se întâmple. Anunţaţi atunci când o persoană suspectă merge din uşă în uşă, atunci când intră persoane străine pe proprietatea dvs. sau a vecinilor dvs., când o persoană se furişează pe lângă casă sau forţează intrarea unei case sau a unei maşini. Anunţaţi o agresiune la adresa dvs. sau a altcuiva. De exemplu, tocmai vi s-a smuls poşeta şi descrierea suspectului şi a maşinii poate ajuta politia să-şi formeze o imagine asupra suspectului. Sunaţi imediat la 112 dacă observaţi că cineva pătrunde în interiorul casei vecinilor dvs. pe fereastră, ştiind că vecinii sunt plecaţi în vacanţă. Aceasta este o situaţie de urgenţă deoarece este necesară intervenţia imediată a poliţiei pentru a apăra proprietatea şi a descoperi infractorul. Sunteţi martor la un accident rutier şi un pasager din autovehicul este blocat în interior. Aceasta este o situaţie de urgenţă care trebuie anunţată imediat. Poliţia dâmboviţeană reaminteşte cetăţenilor că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...