28 de cazuri Delta, la nivelul județului Dâmbovița, în doar șapte zile

8 focare de Delta la nivelul județului Dâmbovița, potrivit CENTRULUI NAȚIONAL de SUPRAVEGHERE și CONTROL al BOLILOR TRANSMISIBILE, care a făcut publică informarea privind cazurile de COVID-19 confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), date cumulate inclusiv în săptămâna 34 (23/08/2021-
29/08/2021). Potrivit datelor este vorba de 28 de cazuri Delta la nivelul județului Dâmbovița, în doar șapte zile, când în județ au fost confirmate în total 66 de cazuri noi de COVID-19. Așa cum se arată în datele oficiale, vorbim de 8 focare familiale, de colectivitate sau cazuri în comunități. Focarele sunt cu 2 cazuri, cu 3-9 cazuri și potrivit graficului Dâmbovița apare și cu un focar cu >- 10 cazuri. Datele sunt alarmante, evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 26,1% în săptămâna 34.
REALITATEA ESTE CRUNTĂ la nivelul județului Dâmbovița. în ultimele 4 zile, adică în perioada 30 august 2021-2 septembrie 2021, la nivelul județului Dâmbovița au fost confirmate în total 59 de noi cazuri de COVID-19. Nu este exclus ca și printe acestea să fie și cazuri cu varianta Delta.
MĂSURILE de PROTECȚIE-PURTAREA M Ă ȘTII, EVITAREA AGLOMERAȚIILOR, EVITAREA CONTACULUI CU ALTE PERSOANE care nu locuiesc în aceiași locuință, sunt reguli care ne pot SALVA în fața variantei Delta care are rezistență sporită și în fața persoanelor vaccininate împotriva Covid-19.
SĂ NE PROTEJĂM: Vaccinații se pot infecta, se pot îmbolnavi cu forme ușoare sau medii și pot transmite virusul la fel ca nevaccinații.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Betonieră răsturnată, o persoană a rămas încarcerată

Momente cumplite pentru șoferul unei betoniere. Acesta s-a răsturnat cu betoniera, după care a rămas încarcerat în cabina acesteia.La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri, care au acționat pentru salvarea persoanei surprinse între fiare. Accidentul s-a produs în satul Butoiu de Sus, comuna Hulubești.Au acționat echipaje de […]