
Catalogul electronic va fi folosit în acest an școlar în mod exclusiv în 248 de școli din 37 de județe și București, potrivit listei aprobate de Ministerul Educației. Documentul prevede școlile care sunt exceptate de la folosirea catalogului în format fizic. Instituțiile s-au putut înscrie în programul pilot lansat de minister cu câteva zile înaintea începerii cursurilor.
Șapte școli din județul Dâmbovița vor folosi catalogul electronic, în programul pilot al Ministerului.
Aceste unități de învățământ sunt exceptate de la utilizarea catalogului în format fizic și vor face obiectul unui proces de monitorizare derulat de Direcția Generală România Educată din Ministerul Educației.
Catalogul electronic va fi accesibil părinților online, astfel că aceștia vor fi la curent în permanență cu situația școlară a copiilor.
Performanțele școlare ale elevilor, incluzând absențele și notele vor fi încărcate pe o platformă online, la care vor acces nu doar profesorii, care vor completa datele, ci și părinții.
După o perioadă prealabilă de testare a sistemului și instruire a profesorilor, Catalogul Electronic va funcționa din anul școlar 2021-2022.
Cadrele didactice primesc o parolă pentru a intra în sistemul electronic și pot face modificări doar la materiile la care predau. Acestea nu vor avea acces la rezultatele elevilor la celelalte discipline, măsura care îi poate avantaja pe unii elevi, care se plâng de subiectivism la notare.