Patronii, obligaţi să-şi cumpere case de marcat pentru trimiterea online a informaţiilor De trei ani, ANAF nu şi-a luat servere pentru centralizarea informaţiei

Date:

Conform radio Europa Liberă, premierul Ludovic Orban a subliniat, luni, că digitalizarea administraţiei, implicit a ANAF, este un obiectiv fundamental asumat de guvernarea liberală, fiind făcuţi „paşi mici” în acest sens, din cauza epidemiei de coronavirus şi a crizei economice.
„Cât priveşte taxele şi impozitele, nu ştiu dacă ştiţi, dar ANAF nu are compartiment pentru digitalizare, compartiment informatic. De digitalizarea ANAF se ocupă compartimentul din Ministerul Finanţelor care, probabil, trebuie întâi să digitalizeze Ministerul Finanţelor. Sigur că n-o să aşteptăm înfiinţarea unui compartiment. Avem obiective clare, am făcut paşi în această direcţie, e adevărat mici. Dar paşii mari nu-i poţi face în şase luni, din care patru luni de criză. Aici au fost finanţări de a Banca Mondiaăă pentru digitalizarea ANAF, banii n-au fost folosiţi. Au fost obligaţi patronii să-şi cumpere case de marcat care să trimită online informaţiile, iar ANAF de trei ani nu şi-a luat serverele pe care să centralizeze informaţia”, a declarat Ludovic Orban,
El a mai spus că în vamă nu a funcţionat nici un scanner cumpărat, aparatura fiind doar „mobilier”.
„Niciodată cei care operau aceste scannere nu au avut niciun interes ca ele să funcţioneze.

Despre ce vorbim? Evident că digi-talizarea ANAF e obiectivul nostru fundamental. Am urmărit modele din alte ţări pe care le putem urma. Nu poţi face peste noapte. Noi nici nu avem în nomenclatorul de meserii designerul de aplicaţii. Cauţi în administraţia publică oameni bine intenţionaţi, se formează echipe foarte greu, iar acestea întâmpină o mare rezistenţă pentru că primul lucru pe care trebuie să-l faci e să-l convingi pe funcţionar că e inclusiv în interesul lui să digitalizeze operaţiunile. E un obiectiv cbr asumat care se va derula pe cât de rapid e posibil”, a mai spus premierul.
Concluzia: funcţionarii din cadrul ANAF sunt reticenţi la tot ce înseamnă modernizare, poate şi din cauza faptul că unora le este frică că pierd obiectul muncii şi al profitului personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Servicii SEO Profesionale în 2024: Evoluții și Tendințe Comparativ cu Anii Precedenți

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) rămâne o componentă...

Care sunt cele mai comune probleme care apar la un Range Rover Velar?

Alegerea tipului de mașină pe care să îl achiziționezi...

Etapa județeană a Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă

S-a desfășurat în municipiul Moreni etapa județeană a Concursurilor...