Târgovişte: primăria montează pulverizatoare cu dezinfectant la fiecare scară de bloc din oraş

Date:

Pe lângă o serie de noi reglementări necesare, Ordonanţa Militară nr. 4 aduce şi obligaţii noi în sarcina administraţiilor publice locale. Despre toate acestea a vorbit într-o conferinţă de presă Cristian Stan, primarul Municipiului Târgovişte, care nu a făcut un secret din faptul că devin tot mai împovărătoare cheltuielile generate de criza COVID-19. Este vorba despre sume din ce în ce mai mari, imposibil de prevăzut, în condiţiile în care criza începe să se reflecte şi în nivelul încasărilor bugetare. Potrivit Art. 6 al Ordonanţei Militare nr. 4, autorităţile locale au obligaţia să dezinfecteze scările de bloc şi să monteze la fiecare scară

câte un pulverizator cu dezinfectant pentru locuitori, obligaţie costisitoare şi greu de pus în practică prin prisma lipsei acute de dezin-fectanţi de pe piaţă.
„La nivelul administraţiei publice locale- a spus primarul Cristian Stan- continuăm tot ceea ce înseamnă acţiune de dezinfectare Am în vedere că a fost emisă şi OM nr. 3 şi au fost închise toate locurile de joacă. Insă, în momentul de faţă, după ce a fost emisă şi OM nr. 4, toate administraţiile publice locale sunt puse în faţa unei situaţii pe care n-o puteam anticipa şi care ne creează dificultăţi, mai ales din punct de vedere al asigurării resurselor financiare.Există în această ordonanţă militară, printre alte prevederi, un Articol 6, care impune unităţilor administrative-teritoriale să asigure, la fiecare scară de bloc, câte un rezervor cu dezinfectant şi să asigure dezinfectant pentru toate scările de bloc.(…) Nu ne văităm, ne facem treaba, însă nu pot să nu remarc o lipsă de coerenţă a actului de guvernare în gestionarea acestei probleme cu care ne confruntăm, COVID-19. Nimeni nu îşi pune problema financiară, nimeni nu a făcut o analiză a ceea ce însemnă costurile cu aceste măsuri. Nimeni nu a avut prins în buget asemenea cheltuieli pentru astfel de situaţii. Am vorbit aseară cu colegii din ţară, toate administraţiile locale, de municipii şi oraşe, sunt puse în mare dificultate. Un astfel de dispozitiv care trebuie montat la scările de bloc costă între 40 şi 60 de

lei, la care se adaugă, pe săptămână, câte un litru de soluţie de dezinfectat, care a ajuns să coste între 150 şi 180 de lei litrul. Deci, acţiunile de montare a dispozitivelor şi de încărcare a lor, vor costa sute de mii de lei săptămânal. Este o sarcină financiară exorbitantă. Nu avem niciun alt sprijin decât bugetele locale. Şi încasările la bugetul local, în aceste zile, nu sunt unele bune.”
Marţi a început dezinfecţia tuturor celor 1500 de scări de bloc iar montarea de dis-pensere cu dezinfectant începe cu cartierele Aleea Trandafirilor şi Mihai Viteazul (Micro-raionul IX), unde locuiesc foarte multe persoane vârstnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...