Dâmboviţeanca Andreea Părăluţă crede în calificarea echipei de fotbali feminin a României la Campionatul European PUTEM SĂ MERGEM LA EURO 2021

Date:

Portăriţa a acordat un amplu interviu site-ului Federaţiei Române de Fotbal în care a vorbit
despre obiectivele sale în tricoul primei reprezentative

Naţionala feminină de fotbal a României se află de la începutul acestei săptămâni la Timişoara, într-un cantonament ce se va încheia cu un meci de verificare împotriva selecţionatei similare a Serbiei.
Meciul este programat luni, 17 iunie, de la ora 18.00, la Stara Pazova, una dintre bazele de antrenament ale federaţiei de la Belgrad, şi va putea fi urmărit în direct pe site-ul frf.ro.
Dacă acest cantonament nu va fi ultimul până la debutul în preliminariile pentru EURO 2021, confruntarea cu Serbia de la Stara Pazova va fi ultimul joc înainte confruntării cu Belgia, din 8 octombrie, de pe teren propriu.
Selecţionerul Mirel Albon are la dispoziţie un lot din care fac parte jucătoare ce au dus greul ultimelor campanii de calificare, dar şi multe fete noi. Andreea Părăluţă face parte din prima categorie, deşi nu are decât 24 de ani!
Portarul echipei spaniole Levante UD spune că se simte în formă, că are încredere în colegele sale şi că România poate ajunge la
EURO 2021.
„Am încheiat un sezon bun pentru mine”
– Andreea, cum e în cantonamentul naţionalei?
– Foarte, foarte cald! Nici în Spania nu era aşa de cald ca aici la Timişoara! Ne descurcăm însă, nu ne plângem!
– Cum te simţi?
– Foarte bine. Am încheiat un sezon bun pentru mine, pentru echipa mea de club, Levante, sunt mulţumită. Am avut zece zile de vacanţă, pe care le-am petrecut acasă, alături de familie.
– Levante a terminat pe locul 3 în Primera.
– Da, am încheiat sezonul după Atlético Madrid, fost mea echipă, şi Barcelona, cele două mari forţe din fotbalul spaniol.
„Transferul la Levante a fost un pas înainte
– A fost inspirată plecarea de la Atlético?
– Cred că da. Şi când spun asta mă gândesc la faptul că am apărat în aproape toate meciurile. Am lipsit doar atunci când am fost accidentată, cu umărul, la începutul anului. Sunt 25 de meciuri doar în campionat în care am apărat. Chiar dacă am plecat de la echipa campioană, care a luat din nou titlul, consider transferul la Levante un pas înainte, iar argumentele tocmai ce le-am amintit.
– Barcelona a jucat acum câteva săptămâni finala UEFA Champions League! Cum e campionatul Spaniei?
– Aşa este. Barcelona a jucat finala, devenind prima echipă spaniolă care a ajuns în ultimul act al acestei puternice competiţii care este Liga Campionilor. Primera División e un campionat puternic, din ce în ce mai puternic, de care sponsorii sunt tot mai interesaţi, un campionat care se bucură de o atenţie deosebită din partea presei, a federaţiei. Şi totul începe încă de la junioare. Spania are echipe naţionale, de toate vârstele, care au devenit deja prezenţe obişnuite în fazele finale ale marilor competiţii. – Cum le-ai regăsit pe fetele de la naţională?
– Cu mult chef! Chef de fotbal, fireşte! Mai ales pe cele care evoluează în campionatul intern şi care abia au încheiat sezonul.
– Cum vezi această acţiune a echipei naţionale?
– E o acţiune de care aveam nevoie. Era necesar să ne reîntâlnim, pentru a mai pune la punct unele detalii, pentru a lucra împreună, pentru că preliminariile bat la uşă! Faptul că meciul contra Serbiei e ultimul până la debutul în viitoarea campanie de calificare îi dă o importanţă deosebită.
„Eu sunt foarte optimistă”
– E naţionala României mai puternică?
– În actuala formulă se regăsesc multe dintre fetele care joacă împreună de ani bun, dar şi fete noi, talentate, dornice de afirmare. Toată lumea consideră că baza primei reprezentative o constituim tot noi, fetele mai vechi. Avem o echipă puternică.
– Poate naţionala României să ajungă la turneul final al Campionatului European?
– Sunt convinsă că poate. Spuneam că avem o echipă puternică. Toate fetele îşi doresc să ajungă la EURO 2021. Trebuie să pregătim cu atenţie toate meciurile. E foarte important cum vom debuta, un succes în primul meci ar fi extraordinar pentru restul campaniei. Trebuie, aşadar, să începem bine. Eu sunt foarte optimistă. Şi fetele sunt la fel, pentru că avem aceleaşi gânduri, aceleaşi ţeluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Servicii SEO Profesionale în 2024: Evoluții și Tendințe Comparativ cu Anii Precedenți

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) rămâne o componentă...

Care sunt cele mai comune probleme care apar la un Range Rover Velar?

Alegerea tipului de mașină pe care să îl achiziționezi...

Etapa județeană a Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă

S-a desfășurat în municipiul Moreni etapa județeană a Concursurilor...