Judeţele Dâmboviţa şi Prahova, partenere în proiectele de infrastructură rutieră

Date:

tutuianuPreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a participat la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi a primarului localităţii prahovene – Filipeştii de Pădure, Costel Murărescu, la evenimentul de inaugurare a lucrărilor de reabilitare executate la sensul giratoriu din intersecţia de pe DJ 720 cu DJ 1011. Investiţia a costat 680.849 lei, fonduri alocate de CJ Prahova, iar lucrările executate au constat în amenajarea DJ 720 şi DJ 1011, realizarea a 4 insule de separare şi o staţie de autobuz pe DJ 720, spre municipiul Moreni.
Întâlnirea celor doi preşedinţi de astăzi a fost marcată şi printr-o conferinţă de presă, prilej cu care au fost aduse în prim-plan proiectele comune pe care cele două judeţe şi le-au propus în cadrul exerciţiului de finanţare europeană 2014 – 2020. Unul dintre proiecte vizează reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport pe traseul DN 1 Târgovişte – Ulmi – Răzvad -Gura Ocniţei – Moreni – limita judeţului Prahova spre Floreşti şi DN 1 A, o continuare a Drumului Voievozilor, ce porneşte din Prahova şi traversează localităţile: Boldeşti – Grădiştea -Ciorani – Drăgăneşti – Gherghiţa -Balta Doamnei, Gorgota – Tinosu
– Brazi – Târgşoru Vechi -Ariceştii Rahtivani – Filipeşti Târg
– cu ieşire în Dâmboviţa spre Moreni şi municipiul Târgovişte. Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova: „Încercăm să reînviem o tradiţie cultural-istorică, aceea de a reobişnui lumea să meargă in vizită Ia Cetatea de Scaun de la Târgovişte. Este un proiect care pleacă din comuna Boldeşti – Grădiştea, dar pivotează pe comuna Ciorani, unde sunt rămăşiţele strălucirii de odinioară a regatului dac al lui Dromihete. Vine prin Balta Doamnei, Gherghiţa, fostă cetate de scaun, la Tărgşorul Vechi, unde Măria Sa, Vlad Ţepeş s-a proclamat. Valorifică toată moştenirea Cantacuzinilor, în sensul că avem foarte multe proiecte europene care restaurează moştenirea Cantacuzinilor. De aici, la Moreni şi am căzut de acord că va continua până la Târgovişte şi va fi fala turismului românesc din zona Munteniei, într-un interval de timp foarte scurt. Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa: „Ideea mea a fost aceea de a veni de la Târgovişte spre Moreni, cu o centură ocolitoare a municipiului Moreni, spre judeţul Prahova – Floreşti – DN 1 A. Pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, lungimea drumului va fi de 20,56 km, (…) Cred că este o legătură extrem de utilă şi pentru Dâmboviţa, şi pentru judeţul Prahova. Iată că domnul Cosma a venit astăzi şi, în stilul care este cunoscut de cei care-l ştiu foarte aproape, a adăugat o notă istorică extrem de importantă, care ţine şi de promovarea, dincolo de interese economice, a unor valori culturale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Razie pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni, în colaborare cu...

Percheziții la Bălteni, vizate centrele de fier vechi 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au ...

Săptămâna Siguranței Școlare pentru elevi ai Liceului Tehnologic „Spiru Haret” Târgoviște

S-a desfășurat o nouă activitate de prevenire a consumului...