Zona Moroeni – Peştera – Padina a fost atestată staţiune turistică de interes naţional

Demersurile făcute de foştii preşedinţi ai CJ Dâmboviţa, respectiv senatorul Adrian Ţuţuianu şi Alexandru Oprea alături de vicepreşedinţii Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi unitatea administrativ – teritorială Moroeni pentru atestarea zonei Moroeni – Peştera -Padina ca staţiune de interes naţional, joi, 15 martie 2018 s-au concretizat.
Guvernul a aprobat joi, 15 martie 2018, atestarea unor localităţi sau părţi din localităţi, ca staţiuni turistice de interes naţional sau local şi modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.
Pe lista staţiunilor turistice de interes naţional se află şi Zona Peştera-Padina.
Nu trebuie să omitem faptul că aceste demersuri au fost susţinute cu tărie şi de deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan dar şi de ceilalţi deputaţi şi senatori PSD Dâmboviţa. „Guvernul României a aprobat astăzi atestarea zonei montane Moroeni Padina-Peştera ca staţiune turistică de interes naţional. Proiectul a fost iniţiat de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, senatorul Adrian Tutu-ianu.
Este un proiect asumat de PSD Dâmboviţa care, iată, astăzi, a prins contur! Staţiunea turistică Moroeni Padina – Peştera a trecut în sfârşit granita de la vis la realitate.
În martie 2017, adresam ministrului de resort o interpelare pe această temă, explicân-du-i motivele pentru care zona montană dâm-boviţeană merită statutul de staţiune turistică de interes naţional. Mă bucur că eforturile noastre concentrate, parlamentari şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, se finalizează cu o Hotărâre de Guvern care va schimba total perimetrul montan dâm-boviţean.
Se vor dezvolta aici aproximativ 5.000 de locuri de odihnă şi cazare în hoteluri şi pensiuni, vor fi create peste 2.000 de locuri de muncă şi vor fi amenajate pârtii de schi şi trasee de schi fond”, a punctat deputatul Corneliu Ştefan Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia a ţinut să mulţumească Guvernului şi tuturor colegilor care au contribuit la acest proiect: „Impactul economic, social şi cultural asupra acestei zone va fi unul pozitiv! Vor creşte şansele de atragere de finanţări din fonduri europene, se vor crea noi locuri de muncă şi vor fi mai multe facilităţi pentru turişti. Promovarea acestei zone va putea fi făcută atât la nivel naţional, cât şi european.
Este un proiect care a fost asumat şi promovat de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, domnul Adrian Ţuţuianu şi care, astăzi, a devenit realitate.
Guvernul a aprobat astăzi, atestarea unor localităţi sau părţi din localităţi, ca staţiuni turistice de interes naţional sau local şi modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.
Pe lista staţiunilor turistice de interes naţional se află şi Zona Peştera-Padina.
Iată ce înseamnă se crezi într-un proiect şi să sprijini comunitatea locală. Aleşii locali, dar şi parlamentarii PSD vor sprijini proiectele de investiţii concrete pentru a dezvolta zona Moroeni-Padina-Peştera din punct de vedere turistic.
Se vor construi pârtii de schi, piscine, instalaţii de transport pe cablu etc. Vor fi reabilitate şi modernizate drumurile care duc spre staţiune.
Felicitări Guvernului şi tuturor colegilor care au contribuit la acest proiect!”, a declarat deputatul Claudia Gilia
Dezvoltarea zonei Moroeni – Peştera – Padina a fost, este şi va rămâne una dintre preocupările de bază ale conducerii Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primarul Cristian Stan acordă constructorilor 30 de zile pentru a intra cu lucrările în grafic

„N-am cum să fiu mulţumit de ritmul în care se lucrează la proiectul şoselei de centură”, a răspuns primarul Cristian Stan într-o conferinţă de presă. Acesta a adăugat că sunt, zilnic, în jur de 80 de oameni pe şantier şi că se lucrează la podul peste Ialomiţa, de la Teiş, […]