Ziua „Zero discriminare”

Ziua „Zero discriminare” este marcată în fiecare an, începând din 2014, la 1 martie, la iniţiativa UNAIDS – Programul Naţiunilor Unite pentru HIV/SIDA.
Campania ”Zero discriminare” se doreşte a fi un apel adresat oamenilor de pretutindeni de a promova şi sărbători diversitatea, toleranţa şi incluziunea şi de a acţiona împreună pentru a pune capăt discriminării.
Cu ocazia zilei ”Zero discriminare”, UNAIDS subliniază dreptul fiecăruia de a nu fi discriminat. Astfel, se arată pe site-ul UNAIDS (www.unaids.org), nimeni nu ar trebui să fie vreodată discriminat din cauza vârstei, sexului, identităţii de gen, orientării sexuale, vreunui handicap, rasei, etniei, limbii, stării de sănătate (inclusiv HIV), localizării geografice, statutului economic sau statutului de migrant, sau din oricare alt motiv. Din păcate, totuşi, discriminarea continuă să submineze eforturile de a realiza o lume mai dreaptă şi echitabilă. Mulţi oameni se confruntă zi de zi cu discriminarea, legat de cine sunt ei sau de ceea ce fac.
Discriminarea nu va dispărea fără o abordare activă a unor aspecte precum ignoranţa, practicile şi credinţele care o alimentează, se mai arată pe site-ul www.unaids.org. Stoparea discriminării necesită o acţiune din partea tuturor. Ziua ”Zero discriminare” reprezintă o ocazie de a sublinia faptul că toţi putem lua parte la transformare şi putem lua atitudine în direcţia unei societăţi mai corecte şi mai echitabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

1,15 milioane de teste rapide antigen, distribuite în şcoli

Ministerul Sănătăţii informează că, până la data de 26 februarie a.c., au fost distribuite către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti un total de peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2. Dintre acestea, peste 66% au fost distribuite în cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de […]