Ziua Mondială de prevenire a abuzului asupra copilului în Dâmboviţa sunt aproximativ 300 de copii abuzaţi

Ş.E.
0 0

copiiZiua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copilului” se sărbătoreşte în fiecare an pe 19 noiembrie, iar în data de 20 noiembrie 1989 a fost semnată Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului, această zi devenind „Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului”.
Marcarea acestor zile este un bun prilej de a reaminti că drepturile copilului încă sunt încălcate, iar cât timp există cazuri de abuz şi violenţă asupra copiilor, precum şi cazuri de neglijare a nevoilor fizice şi psiho-emoţionale ale copilului, atunci trebuie să existe şi semnale de alarmă privind acest fenomen.
„Dintre cele 298 de cazuri de abuz, neglijare, exploatare a copilului înregistrate în primele nouă luni ale anului 2014 de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, 13 au reprezentat cazuri de abuz fizic, 18 abuz emoţional, 9 abuz sexual, 3 exploatare sexuală, 45 exploatare pentru comitere infracţiuni şi 210 cazuri de neglijare în familie. În ceea ce priveşte serviciile oferite, 106 copii au fost preluaţi în regim de urgenţă, iar 192 copii beneficiază de servicii de consiliere psihologică în familie, sau cazurile sunt monitorizate de către autorităţile publice locale. Din cei 298 copii abuzaţi, neglijaţi, exploataţi, 220 au domiciliul în mediul rural şi 78 în mediul urban.
Conform prevederilor Convenţiei ONU şi Legii 272/2004, completată şi modificată, copilul trebuie tratat cu respect, iar statul, prin instituţiile saleşi cetăţenii săi, este obligat să îi asigure cele mai bune condiţii de dezvoltare, să respecte drepturile copilului şi normele de protecţie a copilului. Drepturile copilului conţinute în Convenţie trebuie să fie aplicate tuturor copiilor, fără discriminare. Astfel, fiecare copil are dreptul la viaţă, la educaţie şi la o dezvoltare armonioasă”, a precizat ing. Cristiana Bucur – director DGASPC Dâmboviţa.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

F.C.M. Târgovişte li trebuie victorie cu Chiajna

Mă aşteptam ca în partida cu Chindia Târgovişte de pe stadionul Eugen Popescu, F.C. Municipal să aibă mai mult suflu şi incisivitate. Aşteptam mai mult de la Maria, Mândru, Mihăilă în ceea ce priveşte ofensiva. Nicunul nu s-a încumetat să tragă la poartă, să-l ţină pe Cristică sub presiune. Nici […]