Ziua Mondială a Refugiatului

1 0

Ziua Mondială a Refugiatului este o zi internațională desemnată de Organizația Națiunilor Unite pentru a onora toți refugiații de pe glob.

 În fiecare an, pe 20 iunie, celebrează puterea și curajul milioanelor de oameni care au fost nevoiți să fugă din țara lor pentru a scăpa de conflict sau persecuție. Ziua Mondială a Refugiatului este o ocazie pentru crește gradul de empatie și înțelegere față de refugiați și situația acestora, dar și pentru a recunoaște rezistența de care dau dovadă în reconstruirea vieții.

Ziua Mondială a Refugiatului  atrage atentia asupra drepturilor, nevoilor și visurilor refugiaților, contribuind la mobilizarea voinței și resurselor politice, astfel încât refugiații să și prospere, nu doar să supraviețuiască. Deși este important să protejăm și să îmbunătățim viața refugiaților în fiecare zi, zilele internaționale, cum ar fi Ziua Mondială a Refugiatului, ajută la concentrarea atenției globale asupra situației persoanelor care fug de conflict sau persecuție. Multe activități desfășurate de Ziua Mondială a Refugiaților creează oportunități pentru sprijinirea refugiaților.

În fiecare an, Ziua Mondială a Refugiatului este marcată de o mulțime de evenimente, în multe țări de pe glob, în ​​sprijinul refugiaților. Aceste activități sunt create de sau implică refugiați, autorități guvenamentale, comunități gazdă, companii, celebrități, oameni de știință și publicul larg. 

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trei bărbați cercetați de polițiștii pentru distrugerea a două autoturisme 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați de un bărbat cu privire la faptul că un autoturism a fost distrus, iar două persoane au fost agresate. În urma cercetărilor efectuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, a reieșit faptul că, […]