„Ziua Micii Uniri reflectată prin ochii copiilor”, alături de jandarmii dâmboviţeni

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a răspuns invitaţiei venite din partea Grădiniţei „Carmen Sylva” din municipiul Târgovişte. Jandarmii au participat la activitatea educativă „Ziua Micii Uniri reflectată prin ochii copiilor”.
Timizi la prima vedere, prichindeii au ascultat cu atenţie discursul cu semnificaţia zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române.
După ce au vizionat filmul de prezentare al inspectoratului, preşcolarii au fost încântaţi să facă cunoştinţă cu ser

gentul-major Petre Daniel, subofiţer care a prezentat o ţinută militară pentru garda de onoare, asemănătoare cu o uniformă militară din vremea domnitorului Alexandru loan Cuza.
La încheierea activităţii, copiii îmbrăcaţi în costumaşe populare au dansat Hora Unirii sub îndrumarea educatorilor.
Jandarmeria Dâmboviţa a dat curs solicitărilor venite din partea societăţii civile, această acţiune de educativă şi recreativă fiind înscrisă în parteneriatul educaţional: „Jandarmeria pe înţelesul copiilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Intervenţie contracronometru a pompierilor dâmboviţeni pentru salvarea unei persoane căzută în fântână

Luni de dimineaţă, în jurul orei 10:15, pompierii dâmboviţeni au fost solicitaţi în satul Merişoru din comuna damboviţeană Vârfuri pentru salvarea unei persoane, femeie în vârstă de 42 ani, căzută într-o fântână cu diametrul de 0,8 m, la o adâncime de cca.13 m. Imediat, la locul evenimentului sau deplasat pompierii […]