Ziua internațională a stângacilor se celebrează, anual, la 13 august

0 0

Marcarea acestei zile are în vedere sensibilizarea opiniei publice cu privire la dificultățile și frustrările cu care stângacii se confruntă în viața de zi cu zi.
În anul 1990 s-a constituit Clubul Stângacilor („Left-Handers Club”) cu scopul de a menține o legătură între stângacii din întreaga lume și de a face cunoscute nevoile și cerințele acestora. În 1992, Clubul Stângacilor a inițiat marcarea Zilei internaționale a stângacilor, ca un eveniment anual, pentru a crește gradul de conștientizare publică asupra avantajelor și dezavantajelor de a fi stângaci.
Până în prezent nu s-a descoperit o explicație științifică pentru folosirea prioritară a mâinii stângi în locul celei drepte, unele teorii susținând că este o problemă genetică, altele că ar fi determinată de factori externi și nu de genele moștenite de la părinți. În zilele noastre, stângacii nu mai sunt priviți cu suspiciune, teamă sau antipatie, opoziția dreptaci-stângaci este tot mai puțin un criteriu de discriminare, rămânând un fascinantaspect al diversității umane.
Doar aproximativ 11% dintre oamenii din întreaga lume sunt considerați a fi stângaci, dar cercetările au arătat că oamenii stângaci se evidențiază mai mult în anumite profesii și domenii de expertiză. Partajarea dintre oamenii stângaci și cei dreptaci a rămas în jur de 90%, în favoarea dreptacilor, mai mult de 5.000 de ani. Dacă luăm în considerare estimarea actuală puțin mai mare a stângacilor ar însemna că aproximativ 700 de milioane de oameni sunt stângaci în toată populația globală.
Între cei mai cunoscuți stângaci se află: Pablo Picasso, Isaac Newton, Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti, Wolfgang Amadeus Mozart, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, Jimi Hendrix, Robert DeNiro, Martina Navratilova, Phil Collins, Paul McCartney, Hugh Jackman, Ricky Martin, Nicole Kidman, Demi Moore, Morgan Freeman, Tom Cruise, Pierce Brosnan, Jim Carrey, Lady Gaga, Bill Gates, Oprah Winfrey, Justin Bieber, Barack Obama.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PatriotFest 2021 premiază dezvoltatorii români de sisteme autonome de drone și antidrone

PatriotFest este un concurs național de inovare care aduce românii în centrul evoluțiilor tehnologice, într-o comunitate formată în jurul proiectelor de cercetare și dezvoltare realizate prin atragerea resurselor de inovare românești.Anul acesta, concursul se desfășoară în perioada iunie – noiembrie 2021, organizatorii propunând pentru această ediție două teme de actualitate: […]