Ziua Internaţionala a Crucii Roşii, marcată şi la Târgovişte

Voluntarii Crucii Roşii Dâmboviţa , alături de Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana” Târgovişte şi DSP Dâmboviţa au oferit un Zâmbet dar au şi măsurat gratuit tensiunea şi glicemia tuturor cetăţenilor care s-au oprit la cortul montat pe Platoul Prefecturii Dâmboviţa . Acţiunea a marcat Ziua Internaţională a Crucii Roşii, 8 mai.
Voluntarii nu au ratat ocazia de a face demonstraţii de acordare a primului ajutor.
Tema din acest an pentru a marca Ziua Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie este Zâmbeşte.
Ziua Internaţională a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, este un moment de reamintire a celor 7 Principii Fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie: UMANITATE, IMPARŢIALITATE, NEUTRALITATE, INDEPENDENŢă, VOLUNTARIAT, UNITATE, UNIVERSALITATE. Această dată reprezintă data de naştere a lui Henry Dunant (născut 8 Mai 1828) -fondator al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (C.I.C.R.) – beneficiarul primului Premiu Nobel pentru Pace, părintele Mişcării de Cruce Roşie. Prima Zi Internaţională a Crucii Roşii a fost sărbătorită la 8 Mai 1948.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sediile mai multor posturi de poliţie din Dâmboviţa, reabilitate

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a manifestat o preocupare permanentă pentru asigurarea unor spaţii de lucru optime pentru poliţişti. Astfel, de la începutul anului, au fost reabilitate acoperişurile sediilor posturilor de poliţie Măneşti, Glodeni şi Dărmăneşti. Totodată, au fost demarate lucrări de reparaţii curente la nivelul Centrului de Reţinere […]