„ZIUA GHIMPĂŢENILOR DE PRETUTINDENI”

0 0

Vechea aşezare, Ghimpaţi, localitate componentă a oraşului Răcari, se mândreşte cu oamenii locului, cu trecutul ei, dar şi cu viitorul.
Pentru al patrulea an la Ghimpaţi, totul s-a animat, muzica, dansul şi veselia au umplut zările dând de veste cerului şi pământului că ei, ghimpăţenii, sărbătoresc „ZIUA GHIMPĂŢENILOR DE PRETUTINDENI” şi 447 de ani de la prima atestare documentară din 1572.
De la an la an, sărbătoarea ia o şi mai mare amploare, deoarece implicarea autorităţilor locale, a familiei Gheorghe şi a altor oameni cu suflet mare este tot mai mare. Când te apropii, la intrarea în sat, ghimpăţenii te invită, să laşi la intrare grijile, întristările şi să te bucuri alături de ei.
Pentru a retrăi cu adevărat istoria de acum 447 de ani, edilul Marius Caraveţeanu a venit la Ghimpaţi într-o şaretă şi însoţit de alţi trei bărbaţi călare pe cal.
Ghipăţenii l-au întâmpinat pe edilul Marius Caraveţeanu cu tradiţionalul colac, sare şi vin. Eroii ghimpăţeni, comemoraţi cum se cuvine
Oficialităţile prezente, invitaţii şi ghimpăţenii s-au deplasat apoi la Monumentul Eroilor, unde după intonarea imnului a avut loc o slujbă religioasă de pomenire a eroilor ghimpăţeni urmată de depuneri de coroane şi jerbe de flori. Nu au lipsit mesajele şi momentele artistice.
Clubul Columbofililor „Voiajorul Ghimpaţi” şi Columbodromul Ghimpaţi
Ghimpăţenii se mândresc şi cu Clubul Columbofililor „Voiajorul Ghimpaţi” care are rezultate notabile. Vasile Mugurel Tănase, directorul tehnic-sportiv al Clubului Columbofililor „Voiajorul Ghimpaţi” şi Dinu Marian, preşedintele Clubului Columbofililor „Voiajorul Ghimpaţi”, ne-au dezvăluit mai multe secrete ale columbofililor răcăreni.
Clubul Columbofililor „Voiajorul Ghimpaţi” are peste 40 de membrii care se mândresc că alături de ei, ca membru, îl au pe primarul Marius Caraveţeanu.
Nu au lipsit nici purceii la proţap, ideea familiei Gheorghe de fel din Ghimpaţi dar care vine special pentru această sărbătoare din State Unite ale Americii.
Nu au lipsit din program activităţile sportive precum ciclism şi demonstraţiile de skandenberg, unde invitatul de onoare a fost Radu Valahu avându-l alături pe răcăreanul Sergiu Tecu, campion naţional de skandenberg. Sportul a fost la el acasă şi nu au lipsit meciurile de fotbal pe categorii dar şi meciul de fotbal Old Boys Ghimpaţi-Colacu.
Petrecere până târziu în noapte
Cântecul şi voia bună nu au lipsit din program. Pe lângă ghimpăţenii care au creat un program artistic deosebit, ziua a fost întregită cu programul artistic susţinut de Nicu Paleru, Raluca Dobre, Simona Sipică şi Axinte. Vechea aşezare Ghimpaţi se mândreşte cu oamenii locului, dar şi cu trecutul ei. Dintre locuitorii acestei localităţi, de-a lungul veacurilor, s-au ridicat oameni care fac cinste locului.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cuplurile de aur şi cele mai frumoase gospodării, la loc de cinste

O nouă zi de sărbătoare în viaţă culturală a oraşului Răcari. 10 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie, au fost premiate. Administraţia de la Răcari,păstrează tradiţia şi a marcat şi anul acesta cum se cuvine Ziua Familie. Şi cum era mai frumos decât prin premierea cuplurilor care […]