Ziua Europei – 9 mai

0 0

De Ziua Europei, în 2020, instituţiile UE aduc un omagiu online numeroşilor europeni care, din solidaritate, îi ajută pe ceilalţi europeni să facă faţă crizei cauzate de coro-navirus. În fiecare an, de Ziua Europei (9 mai) sărbătorim pacea şi unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia Schuman. În cadrul unui discurs ţinut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei.Viziunea sa era de a crea o instituţie europeană care să centralizeze şi să gestioneze producţia de cărbune şi oţel. Un an mai târziu, a fost semnat tratatul care prevedea crearea unui astfel de organism. Propunerea lui Robert Schuman este con

siderată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene. Proiectul european, iniţiativă de acum 70 de ani a ministrului Robert Schuman, trebuie să continue la fel de puternic ca o garanţie a dezvoltării si prosperităţii noastre.
9 mai reprezintă si un prilej de reflecţie pentru noi toţi de a incerca să fim mai buni si de a respecta valorile europene. Respect pentru curajul si determinarea inaintasilor nostri care, cu gandul la generatiile viitoare, au creat familia europeană din care facem parte si noi.
Românii au motive să se mandreasca cu valorile, unicitatea, mostenirea culturala a generatiilor trecute si cu tot ce au contribuit la proiectul european.
La multi ani, Europa!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ALERTĂ COVID-19 la Niculeşti

La Niculeşti, inamicul COVID-19 complică lucrurilor. În această seară, a sosit rezultatul testului COVID-19 făcut directorul Centrului Medico-Social Movila şi este infectat cu coro-navirus. S-a decis testarea directorului Centrului Medico-Social Movila, după ce fiul acestuia a fost confirmat cu COVID-19 la Spitalul Colentina. Directorul Centrului Medico-Social Movila ,confirmat cu COVID-19 […]