Ziua Constituţiei României, sărbătorită pe 8 decembrie

0 0

Ziua Constituţiei României, sărbătorită pe 8 decembrie, după referendumul naţional din 1991.
Constituţia, adoptată acum 29 de ani, a fost prima de după revoluţia
din 1989.
După patru ani de la adoptarea legii fundamentale parlamentul a aprobat o iniţiativă legislativă prin care este marcată Ziua Constituţiei.Constituţia a fost modificată o singură dată, în 2003.
Constituţia României din 1991 a fost adoptată în şedinţa Adunării Constituante din 21 noiembrie 1991. Din totalul de 510 parlamentari, au fost prezenţi 509, din care 414 s-au pronunţat pentru şi 95 împotrivă. A intrat în vigoare în urma aprobării ei prin Referendumul naţional de la 8 decembrie 1991, cu o largă majoritate. Din numărul de 10.948.468 de participanţi, 77,3% au răspuns afirmativ în vederea acestei Constituţii, 20,49% negativ, voturile nule reprezentând 2,3%.
Constituţia României cuprinde: Titlul I – Principii generale; Titlul II -Drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale; Titlul III – Autorităţile publice; Titlul IV – Economia şi finanţele publice; Titlul V – Curtea Constituţională; Titlul VI -Integrarea euroatlantică; Titlul VII -Revizuirea Constituţiei; Titlul VIII -Dispoziţii finale şi tranzitorii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii ori de câte ori se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă şi/ sau polei

Vremea s-a schimbat radical în România în ultimele ore, iar o dată cu ea apar şi grijile şoferilor.Marea majoritate a şoferilor, din grabă, uită de multe ori să-şi schimbe cauciucurile de iarnă. Numai că şi această schimbare nu se face oricum, ci ţinându-se cont de reguli specificate în Codul Rutier. […]