Ziua Armatei României: Garnizoana Târgoviște  împreună cu Asociaţia Veteranilor de Război – Filiala Dâmbovița, desfășoară campania ,,Acasă la veterani”

Date:

Ziua Armatei României, 25 octombrie, va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din țară, în bazele militare din teatrele de operații în care sunt dislocați militarii români, precum și în statele în care România are acreditați atașați ai apărării și în capitalele statelor unde țara noastră are reprezentanțe permanente.

 Manifestări au loc și la Târgoviște. 

 În cadrul activităților dedicate Zilei Armatei României – 25 Octombrie 2023, Garnizoana Târgoviște  împreună cu Asociaţia Veteranilor de Război – Filiala Dâmbovița desfășoară campania ,,Acasă la veterani”.

Comandantul Centrului Militar Județean Dâmbovița, domnul Locotenent-colonel HERȚA Daniel, împreună cu președintele Asociației Veteranilor de Război – Filiala Dâmbovița, domnul Colonel (rz.) SIMESCU Viorel s-au deplasat la domiciliul veteranului de război,  Maior (rtr.) DOBRE T. Constantin din satul Ungureni, comuna Corbii Mari, județul Dâmbovița pentru distribuirea unui pachet cu alimente, a unei diplome de recunoștință cât și o invitație de participare la activitățile din data de 25 octombrie 2023. 

 Domnul Maior (rtr.) DOBRE T. Constantin a luptat pe front  în cel de-al Doilea Război Mondial,  atât pentru eliberarea teritoriilor românești cât și pe frontul de vest, până în Cehoslovacia.

   Această campanie îşi propune cinstirea memoriei veteranilor de război care au participat la luptele din cel de-al Doilea Război Mondial, rememorarea faptelor lor de vitejie şi aducerea unui pios omagiu celor care s-au jertfit pentru patrie şi popor.

     Cinste și onoare veteranilor de război! 

Peste 1000 de voluntari militari și civili și-au unit forțele pentru a onora eroii neamului și pentru a promova spiritul de învingător în întreaga țară, în cadrul Ștafetei Veteranilor Invictus.

Începând cu data de 4 octombrie, poartă , în alergare și pe biciclete, cele trei ștafete reprezentând culorile drapelului național, pe o distanță de peste 3000 de kilometri. 

Astăzi cele trei stafete se vor reuni la Carei și vor întregi, simbolic, Drapelul Național, pe 25 octombrie, de Ziua Armatei României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...