ZI FĂRĂ ACCIDENTE MORTALE DE CIRCULAŢIE

I.B.

politiaPe data de 6 ianuarie pe şoselele din Dâmboviţa dar şi pe cele din ţară, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente de circulaţie. A fost prima zi din acest an când nu s-au produs accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. Poliţia Rutieră Dâmboviţa recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus, atât pentru siguranţa lor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic. Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane, continuă activităţile pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Astfel, la data de 6 ianuarie a.c., datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, a scăzut numărul accidentelor, faţă de aceeaşi zi a anului trecut. S-au produs 5 accidente rutiere, cu 7 mai puţine ca în 2014, în urma cărora au fost rănite grav 5 persoane. Ceea ce este mai important, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa. Este prima zi din anul 2015 în care nu au fost înregistrate pierderi de vieţi omeneşti ca urmare a unor accidente de circulaţie. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când carosabilul este umed sau acoperit cu zăpadă, iar vizibilitatea este redusă. Acordaţi o atenţie deosebită pietonilor, întrucât, pe un carosabil alunecos, distanţa de frânare creşte considerabil.
Atenţionări pentru şoferi şi pietoni
Pentru o călătorie în siguranţă, în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenomenelor meteo specifice anotimpului rece, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor, îndrumările agenţilor de circulaţie şi să-şi echipeze în mod corespunzător autovehiculele. Precipitaţiile abundente pot influenţa negativ desfăşurarea traficului rutier. Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a călătorilor, transmit reprezentanţii IPJ Dâmboviţa. În situaţia în care rămâneţi în pană, pe un sector de drum înzăpezit, scoateţi autovehiculul cât mai în afara părţii carosabile pentru a nu bloca intervenţia utilajelor de deszăpezire şi aprindeţi lămpile de poziţie şi de avarie. Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi. IPJ Dâmboviţa reaminteşte conducătorilor auto că, potrivit prevederilor legale, au obligaţia de a-şi echipa autoturismele cu anvelope de iarnă, în condiţiile în care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. În cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi a celor de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune, autovehiculul trebuie echipat cu anvelope de iarnă pe axele de tracţiune şi să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate. Nerespectarea acestor prevederi reprezintă contravenţie care este sancţionată între 9 şi 20 puncte amendă, (între 810 şi 1.800 lei), sancţiunea contravenţională fiind însoţită de reţinerea certificatului de înmatriculare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Usturoi, unul din criminalii lui Valeriu-Cosmin Avram, a fost prins de poliţişti

Ieri, 8 ianuarie, Florin Octavian lonescu, zis Usturoi, unul din criminalii lui Valeriu-Cosmin Avram, a fost prins de poliţiştii dâmboviţeni. Florin Octavian Ionescu, zis Usturoi, este din Aninoasa şi a fost prins de poliţişti în timp ce se afla într-un apartament din municipiul Târgovişte. În primăvara anului 2014, mai precis, […]