Zeci de nerguli descoperite la saloanele de coafură și înfrumusețare

Date:

În a doua parte a lunii trecute, s-a desfășurat la nivel național „Campania privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în activitatea desfăşurată de angajatori din domeniile de activitate coafură, înfrumusețare și întreținere corporală”.

Acțiunile de control derulate de ITM Dâmbovița au vizat identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii din aceste domenii de activitate, dar și verificarea respectării, de către acești angajatori, a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

În acest scop, inspectorii de muncă dâmbovițeni au verificat modul în care angajatorii respectă prevederile legale cu privire la angajarea personalului, inclusiv transmiterea contractelor individuale de muncă în aplicaţia REVISAL, în termenul legal; timpul de muncă şi timpul de odihnă; acordarea de repausuri periodice (repausul săptămânal, zilnic, sărbătorile legale); salarizarea.

Obiectivele campaniei au fost identificarea și eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare și, astfel, diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale menţionate”- a precizat inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Marius Lixandru.

Ca urmare a celor 40 de controale efectuate de ITM Dâmbovița, au fost aplicate 3 sancțiuni în valoare de 6 mii de lei și au fost dispuse 30 de măsuri de conformare. Cele mai frecvente neconformități constate au fost  neevidenţierea reală, în documentele de evidenţă a timpului de muncă, a numărului de ore efectiv lucrate de către salariaţi; neacordarea repausului săptămânal și a sporului pentru angajații care lucrează în weekend; nerespectarea prevederilor referitoare la completarea REGES/REVISAL; întocmirea eronata a foilor de prezență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...