WEEKEND CU ACCIDENTE ÎN LANŢ PE DRUMURILE DIN DÂMBOVIŢA

În zilele 4 şi 5 august, pe raza localităţilor Pucioasa, Finta, Gemenea, Drăgăeşti Pământeni şi Tărtăşeşti s-au produs cinci accidente de circulaţie, soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a altor două şi vătămarea corporală uşoară a două persoane.Din verificări a reieşit că un eveniment s-a produs ca urmare a neacordării priorităţii de trecere unui pieton, două pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de deplasare şi la efectuarea manevrei de mers înapoi şi unul pe fondul nepăstrării unei distanţe corespunzătoare în mers. De asemenea, un motociclist care se afla sub influenţa alcoolului, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi s-a izbit de un gard. În toate situaţiile, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă.
Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!
Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
RECOMANDĂRI PENTRU O CĂLĂTORIE ÎN SIGURANŢĂ, ÎN PERIOADA
CANICULARĂ
Poliţiştii rutieri vă recomandă: Evitaţi deplasările cu maşina în intervalul orar 10.00 -18.00, în zilele caniculare!
Poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Dâmboviţa recomandă conducătorilor auto ca, în zilele caniculare, să îşi planifice pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10.00 – 18.00 şi să protejeze de razele soarelui copiii şi persoanele de vârsta a treia aflaţi printre pasageri.
Totodată, este recomandabil ca posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat.
În cazul în care autovehiculul a staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul.
În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.
Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, a gradului de uzură a acestora şi a racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare. În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră dispune parţial sau total restricţionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectaţi în totalitate semnalele şi indicaţiile poliţiştilor de deviere a traficului rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pompierii dâmboviţeni avertizează: Nu vă scăldaţi în locuri neamenajate!

Pompierii din Dâmboviţa trag un semnal de alarmăieste mai bine să fie evitate locurile neamenajate pentru scăldat. În contextul perioadei în care mulţi cetăţeni aleg să îşi petreacă timpul liber în zonele de agrement sau la iarbă verde, Inspectoratul pentru Situaţii de Dâmboviţa recomandă respectarea cu stricteţe a unor măsuri […]