Vremea schimbă foaia

Ş.E.
0 0

PLOIDupă câteva zile cu soare şi temperaturi plăcute, vremea schimbă foaia. Sunt aşteptate fenomene neobişnuite pentru această perioadă atât din punct de vedere termic, cât şi al precipitaţiilor.
După ce sâmbătă am avut şi temperaturi maxime de 25 de grade, iar duminică mercurul din termometre a urcat până la 26 de grade în unele zone, vremea frumoasă nu va mai ţine mult. Luni şi marţi am avut vreme în general plăcută, dar diferenţele de temperatură au fost destul de mari între zi şi noapte. În schimb, de miercuri vremea începe să se înrăutăţească. Deasupra ţării noastre vor ajunge, potrivit meteorologului Gheorghe Dumitru – şef staţie Meteo Târgovişte, rămăşiţe ale unor sisteme noroase care în aceste zile au făcut ravagii în vestul Europei. Astfel, se vor semnala precipitaţii la început reduse cantitativ, miercuri, în special în vest şi sud-vest şi mai ales la deal şi la munte. Miercuri spre joi şi joi va ploua, însă, pe arii extinse, la fel şi vineri, pentru ca la sfârşitul săptămânii viitoare precipitaţiile să înceteze. Joi se şi răceşte semnificativ, iar la munte este posibil ca ploile să se transforme în lapoviţă şi ninsoare.
Pe de altă parte, un val de aer polar se îndreaptă spre ţara noastră dinspre nord şi va ajunge la noi miercuri, când se va putea constata o răcire semnificativă în nordul Moldovei, unde maximele vor scădea cu 6-8 grade faţă de ziua precedentă, urmând să nu depăşească 14 grade.
În sud-estul teritoriului se mai pot atinge 24 de grade, dar de joi răcirea vremii se generalizează şi se accentuează în toate regiunile. Maximele vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, iar în Bucureşti, de exemplu, mercurul nu va mai depăşi în termometre nivelul de 14 grade, după ce miercuri se va înregistra o maximă de 19-20.
Spre finalul săptămânii, maximele vor fi cuprinse între 7-15 grade Celsius, iar minimele vor ajunge şi până la minus 4 – minus 5 grade în estul Transilvaniei, urmând să se instaleze îngheţul.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Chindia Târgovişte Îşi poate îndrepta linia de clasament

Echipa din Vechea Cetate de Scaun s-a dus în Maramureş cu gândul să ia punct sau puncte. A realizat acest obiectiv realizând un mulţumitor 2-2 (Păcurar 15 – din 11 m, Arnăutu 41 -Cherchez 53, Neniţă 75) cu liderul F.C.M. Baia Mare. Pe stadionul Viorel Mateianu s-au întâlnit două echipe […]