Vreme capricioasă, dar mult entuziasm la a IlI-a ediţie a Cupei „Floare de Colt”

0 0

Pe parcursul weekend-ului trecut, în Munţii Bucegi – zona Padina a avut loc a IlI-a ediţie a Cupei „Floare de Colţ”.
Asociaţia Ecologică Floare de Colţ în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis”, cu finanţare din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, a organizat şi susţinut o tabără educativă de educaţie nonformală, în domeniul turismului montan specializat, sub formă de concurs. Cei 28 de tineri proveniţi din judeţul Dâmboviţa, reprezentând Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa, Colegiul Naţional „lenăchiţă Văcărescu” Târgovişte, Şcoala Gimnazială Cazaci, Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgovişte, Liceul Tehnologic Nucet, Colegiul Naţional „Constantin Carabella” Târgovişte şi Asociaţia Chindia Jurasic Park, au concurat pe echipe de câte 2 fete şi 2 băieţi, la probe de drumeţie montană (Valea Horoabelor şi Valea Obârşiei), orientare turistică cu ajutorul busolei, căţărare şi coborâre în rapel (la atelierele din Vărăria Mică), speologie (în Peştera lalomiţei şi Peştera Pustnicului), dar şi probe de testare a cunoştinţelor teoretice.
Vremea a fost uşor capricioasă, cu cer senin la început şi apoi cu prima ninsoare. Temperaturile modeste şi vântul nelipsit, au făcut participanţii să aprecieze încă o dată importanţa echipamentului la munte, precum şi a consultării prognozei meteorologice, înainte de orice ascensiune.
La finalul acţiunii, toţi participanţii au primt diplome, medalii, cupe şi insigne, care le vor aminti peste ani, că au reuşit să-şi depăşească limitele şi să parcurgă cu succes toate provocările acestui concurs, deloc uşor.
„Cupa Floare de Colţ – Ediţia a lll-a” a fost cea de-a 75-a etapă a programului „Natura ne învaţă primii paşi în viaţă”, care numără acum, nu mai puţin de 3805 participanţi, în şapte ani de activitate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prin lege, cetăţenii vor putea opta între cartea electronică de identitate sau documentul în format clasic

La nivel de Executiv a fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români, prin care se asigură premisele necesare punerii în circulaţie a unui nou document de identificare electronic. Cartea electronică de identitate […]