VOUCHERE PENTRU ACHIZIŢIONAREA DISPOZITIVELOR ASISTIVE

0 0

În cadrul proiectului „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu diz-abilităţi”, cofinanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toţi, implementat de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD) în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), persoanele cu dizabilităţi pot beneficia de vouchere nominale, în valoare de 23.000 de lei, cu care pot achiziţiona dispozitive şi tehnologii asistive, care să le ajute să se încadreze pe piaţa muncii.
Pot beneficia de vouchere persoanele adulte cu dizabilităţi, având capacitate de muncă, înregistrate la Agenţia Judeţenă pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), ca fiind în căutarea unui loc de muncă sau ca beneficiare de servicii de consiliere, mediere şi orientare pe pia|a muncii.
Procedura de obţinere a voucherului este următoarea:
1. Persoana cu dizabilităţi se adresează AJOFM Dâmboviţa pentru a obţine Acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acordate de către AJOFM, însoţit de planul individual.
2. Persoana cu dizabilităţi depune la DGASPC Dâmboviţa un dosar cu următoarele documente:
a) cererea pentru acordarea voucherului (disponibilă şi pe site-ul www.dgaspcdb.ro);
b) certificatul de încadrare în grad de handicap şi anexa acestuia (copie);
c) recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces (disponibilă şi pe site-ul www.dgaspcdb.ro);
d) acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă acordate de către AJOFM Dâmboviţa în condiţiile legii, stabilit în funcţie de nevoile individuale, însoţit de planul individual întocmit (copie);
e) angajamentul persoanei cu dizabilităţi, întocmit în 3 exemplare, referitor la obligaţia de a nu înstrăina produsul achiziţionat în baza voucherului, de a depune toate eforturile pentru a se angaja şi de a transmite ANPD chestionarul de evaluare a satisfacţiei beneficiarului (disponibil şi pe site-ul www.dgaspcdb.ro);
f) oferta de muncă acceptată sau informare în vederea angajării sau contract individual de muncă încheiat după participarea persoanei cu dizabilităţi la măsuri pentru stimularea ocupării forţei de muncă acordate de către AJOFM constituie prioritate la acordarea voucherului (copie).
Persoanele cu dizabilităţi interesate se pot adresa şi direct DGASPC Dâmboviţa şi pot depune un dosar cu documentele prevazute la punctele a), b), c) şi e), care se completează cu un formular privind acordul persoanei cu dizabilităţi de a fi inclusă în Lista cu persoanele cu diz-abilităţi care pot fi înregistrate în baza de date a AJOFM în vederea furnizării serviciilor de informare, consiliere profesională, profilare şi mediere. Formularul prevăzut cuprinde acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Voucherul este folosit exclusiv la achiziţionarea de tehnologii şi dispozitive asis-tive şi tehnologii de acces recomandate de medicul specialist, care se regăsesc în Lista tehnologiilor şi dispozitivelor asistive şi tehnologiilor de acces prioritare pentru angajare. Voucherul este utilizat exclusiv de către persoana îndreptăţită, în baza actului de identitate, o singură dată, în perioada de valabilitate a voucherului, doar la operatorii economici – furnizori/producători de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces -prevăzuţi în lista disponibilă pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, www.anpd.gov.ro. Dacă valoarea produsului achiziţionat este mai mare decât cea a voucherului, diferenţa este suportată de persoana îndreptăţită sau reprezentantul legal al acesteia, după caz.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Maşina lovita de tren, doi oameni au murit

Tragedie în urma unui accident produs duminică în localitatea Săteni din comuna Aninoasa. Doi oameni au murit după ce maşina în care se aflau a fost spulberată de un tren Săgeata Albastră, la o trecere la nivel cu calea ferată. Din primele informaţii, victimele, un bărbat de 72 de ani […]