Vor fi concediaţi angajaţii care nu vor obţine nota minimă 7 la examenul de expert achiziţii publice

adrian-tutuianuPreşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a anunţat la ultima conferinţă de presă că există mari probleme în derularea achiziţiilor publice şi asta datorită complexităţii legislaţiei, dar şi datorită nivelului slab de pregătire al funcţionarilor publici. În consecinţă, funcţionarii publici vor urma în luna octombrie 2016, cursuri de pregătire, iar la finalul acestora, se va susţine un examen. Cine nu va obţine nota minimă 7, va primi calificativul necorespunzător la Evaluarea anuală a performanţelor profesionale şi va fi eliberat din funcţie.
„Avem probleme majore în derularea achiziţiilor publice şi datorită complexităţii legislaţiei, dar şi datorită nivelului slab de pregătire al funcţionarilor publici. Este motivul pentru care 85 de salariaţi din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean şi instituţiilor publice subordonate, funcţionari publici şi personal contractual, salariaţi cu atribuţii directe sau indirecte în domeniul achiziţiilor publice, persoane cu funcţii de conducere şi de execuţie, vor intra într-un program de pregătire pentru expert achiziţii publice. Spre deosebire de ceea ce făceau alţii cândva, programul se va desfăşura la sediul Consiliului Judeţean, aducem aici experţii, în perioada 5-7 octombrie, 12-14 octombrie, 19-21 octombrie şi 26-28 octombrie, fiecare serie de curs va avea trei zile, va fi un curs intensiv, 8 ore în fiecare zi. La finalizarea cursului salariaţii implicaţi vor susţine examen, iar cei care nu obţin nota minimă 7 vor primi calificativul necorespunzător la Evaluarea anuală a performanţelor profesionale şi vor fi eliberaţi din funcţie. Eu m-am săturat să fiu comentat pe nu ştiu ce proceduri de achiziţie. Ca urmare cei care vedeţi partea bună o să aplaudaţi, iar cei care plângeţi de mila funcţionarilor publici, o să aveţi ocazia să plângeţi după examenul care va avea loc în prima parte a lunii noiembrie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Sunt vizaţi angajaţii care se ocupă de achiziţii publice atât în Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cât şi în instituţiile subordonate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DJ 702G loneşti - Pătroaia Deal, o altă investiţie finalizată şi inaugurată. LDP Dâmboviţa a executat lucrările de reabilitare şi modernizare

O altă investiţie importantă a fost finalizată şi inaugurată în zona de sud a judeţului Dâm-boviţa. Este vorba despre DJ 702G loneşti – Pătroaia Deal, drum de legătură cu judeţul Argeş. S-a realizat reabilitarea şi modernizarea DJ 702G loneşti -Pătroaia Deal, pe o lungime de 7,47 kilometri, realizate cu fonduri […]