Voluntarii SNAC Dâmboviţa îşi îndeplinesc cu succes misiunile

„Nimeni nu este inutil in aceasta lume, daca alina povara ce atârna pe umerii semenilor sai.” – Charles Dickens
Viaţa ne-a oferit şanşa s[ descoperim ca avem doua mâini: una pentru a ne ajuta pe noi înşine şi cealalta pentru a-i ajuta pe cei din jurul nostru. Şi acest lucru îl fac de ani buni, voluntarii SNAC Dâmboviţa, cadre didactice, elevi, preşcolari şi chiar parinţi. Toata priceperea lor, resursele sufleteşti, speranţa unui strop de ajutor divin şi resursele materiale pe care le au la dispoziţie sunt puse la treaba pentru a ajuta semenii din grupurii dezavantajate.
Grâdiniţa cu Program Prelungit nr. 8 „Raza de Soare” Târgovişte a participat în aceste zile la o noua acţiune din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitara (SNAC) Dâmboviţa. Acţiunea a urmarit încurajarea implicarii cadrelor didactice, preşcolarilor şi parinţilor ca voluntari, în asigurarea sandivişurilor pentru 25 de elevi dintr-o şcoala de pe raza comunei dâmboviţene Razvad, pe parcursul a cinci zile. Ce poate fi mai frumos, sa poţi sa-ţi ajuţi semenii.
Astfel, în doar câteva zile zile, Furnicuţele, coordonate de doamnele educatoare Ancuţa Olteanu şi Graţiela Antonescu, Albinuţele cu doamnele educatoare Ana Maria Ene şi Ioana Vişan, Muguraşii sub directa îndrumare a doamnelor educatoare Liliana Cristea şi Raluca Ene şi nu în ultimul rând Ursuleţii cu doamnele educatoare Florentina Ciulei şi Carmen Dumitru, s-au mobilizat şi au reuşit sa-şi îndeplineasca misiunea. Alaturi au fost şi parinţii prichindeilor. Prin aceasta acţiune s-a urmarit dezvoltarea spiritului şi a disponibilitaţilor empatice în corelaţie cu problemele unor persoane din comunitate, promovarea valorilor şi principiilor europene – solidaritate, acceptare, prietenie, egalitate, nondiscriminare.
Gradiniţa cu Program Prelungit nr. 8 „Raza de Soare” Târgovişte, daca nu greşim, face voluntariat în cadrul SNAC Dâmboviţa de mai bine de 6 ani iar la nivelul unitaţii şcolare, coordonatorul SNAC este doamna educatoare Ana Maria Ene.
SNAC promoveaza principiul şanselor egale pentru toţi membrii comu-nitaţii, al accesului la o educaţie de calitate pe toata durata vieţii, al participarii la o viaţa normala a comunitaţii, al respectului reciproc şi al valorizarii potenţialului fiecarei persoane. Voluntariatul în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitara – SNAC Dâmboviţa continua! Gradiniţa cu Program Prelungit nr. 8 „Raza de Soare” Târgovişte a dovedit înca o data în plus cât de important este sa ne pese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministrul Rovana Plumb a promis că problemele stringente din sisitemul educaţional dâmboviţean se vor rezolva în curând

Ministrul Rovana Plumb, preşedinte interimar PSD Dâmboviţa a anunţat public că în perioada imediat următoare va găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor din sistemul educaţional dâmboviţean. În urma întâlnirilor cu primarii din zona Pucioasa – Fieni, i-au fost semnalate o serie de probleme legate de lipsa microbuzelor şcolare, lipsa căldurii din […]