Voluntarii SNAC alături de comunitate oricând

Ş.E.
0 0

COMUNELORÎn cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară / SNAC, desfăşurată în parteneri-at de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Childrens High Level Group, sunt înscrise în prezent, în judeţul Dâmboviţa, 104 unităţi şcolare de învăţământ preuniver-sitar (licee, şcoli gimnaziale şi grădiniţe). În cadrul acestora, sunt activi 116 coordonatori locali, după cum ne declară prof. Cristina Marin, coordonatorul judeţean al acestor voluntari. Fiecare coordonator local SNAC are în echipa sa unul sau mai mulţi copii / elevi şi profesori voluntari care au înţeles că voluntariatul înseamnă, încă de la început, stabilirea şi dezvoltarea unei relaţii comunitare, alături de conştientizarea nevoilor beneficiarilor, aşadar o formă de învăţare.
„Cred că atunci când cineva face voluntariat, este la fel de important ca şi alţi 100 de elevi să audă că acel cineva a făcut voluntariat. Este importantă diseminarea exemplului, nu doar pentru ca el să se întâmple, ci ca alţi elevi să vadă, pentru că eu cred că oamenii învaţă prin modelare” – Cristina Marin.
în acest an şcolar, la început de drum, voluntarii s-au întâlnit cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, respectiv cu insp. şcolar general Sorin Ion şi cu insp. şcolar general adjunct Gabriela Istrate, alături de care au diseminat exemple de bună practică şi au fost stabilite principalele repere de activitate, respectiv conectarea locală şi judeţeană a unităţilor şcolare, alături de crearea de oportunităţi reale de implicare activă a preşcolarilor şi a elevilor în proiectele şi programele de voluntariat din cadrul SNAC, creând o reţea bazată pe încredere şi comunicare.
Deoarece credem că ajutorul oferit celorlalţi şi empatia faţă de semeni facilitează copiilor şi elevilor implicaţi autocunoaşterea, o mai bună comunicare şi relaţionare inter-personală, alături de integrarea eficientă în societate, am organizat în Dâmboviţa Campania naţionala „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, în perioada 16 – 20.11.2015. Cu ajutorul a 5.796 de elevi voluntari, îndrumaţi de profesori voluntari şi de 64 de coordonatori locali din tot atâtea unităţi şcolare, au fost donate către 2.364 de beneficiari 10.487 de kg de legume şi fructe, alături de rechizite, dulciuri şi obiecte de îmbrăcăminte.
Activităţile de voluntariat din cadrul SNAC le-au oferit copiilor şi elevilor din învăţământul dâmboviţean posibilitatea ca, în procesul lung de dezvoltare personală, să îşi pună la încercare propriile limite, abilităţi şi capacităţi de care dispun, prin oglinda satisfacerii nevoilor celorlalţi. Şi în perioada Sărbătorilor de Iarnă, prin activităţile de voluntariat, profesorii voluntari au căutat să dezvolte la copii şi elevi valori spirituale precum compasiunea, demnitatea, credinţa, care îi vor ajuta să devină spirite puternice.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Chindia, sub spectrul locului 4. E pe acest loc în clasamentul general, cel de acasă şi cel al adevărului

După sezonul de toamnă (13 etape din tur şi cinci din retur), Chindia Târgovişte ocupă locul 4 cu 32p din 10 victorii, două egaluri şi şase înfrângeri. Are +12 (30-12) la golaveraj. Tot pe locul 4 se află şi în clasamentul adevărului cu +5. Este în spatele echipelor: F.CM. Baia […]