Vizită de lucru pe șantierul noului stadion „Dâmboviţa Arena”

Date:

Conducerea CJ Dâmbovița a organizat o conferință de presă pe șantierul ce vizează noul stadion”Dâmboviţa Arena”,  situat în vecinătatea Dâmbovița Mall și UM Gară, o investiție cu finanțare prin Compania Națională de Investiții dar și cu contribuție financiară din partea CJ Dâmbovița.Prezenți au fost și constructorul , prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia  dar și  parlamentarii PSD Dâmbovița. 

Județul Dâmbovița va avea un adevărat complex sportiv județean, regional și european.  Noul stadion, dispus pe subsol, parter și 3 etaje, va avea o capacitate de 12.402 locuri, dar și:pistă de atletism; peste 500 de locuri de parcare, din care 23 pentru persoane cu dizabilități și 29 de locuri pentru motociclete; peste 100 de locuri pentru biciclete, 2 locuri de parcare în subsol pentru autocarele echipelor; spații pentru alimentație și comerț;vestiare jucători, atleți și arbitri; săli de antrenament;sală de recuperare;spațiu pentru control antidoping;

-teren de antrenament separat de suprafața de joc.

De asemenea, au fost prevăzute: 712 locuri VIP, 165 locuri mass-media, 105 locuri pentru presă și 60 de locuri pentru comentatori;75 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și 75 de locuri pentru însoțitorii acestora.Conform proiectului tehnic, stadionul va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri.

Construcția se va ridica pe terenul pus la dispoziție de Consiliul Județean Dâmbovița, Consiliul contribuind și din punct de vedere financiar la implementarea acestui proiect.

Lucrările la noua arenă au debutat în ultimele zile din luna septembrie și se desfășoară în ritm susținut. Complexul sportiv va fi concretizat de către asocierea ACI Cluj, Dico & Țigănaș, Imrat Service, studiul de fezabilitate fiind întocmit de Novart Engineering, Popp & Asociații. Majoritatea finanțării provine la bugetul de stat, prin CNI. CJ Dâmbovița va cofinanța proiectul cu  5 milioane de euro.Construcția noului stadion din Târgoviște, are o  valoare de 271 milioane de lei (circa 55 milioane de euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...