Vizită de lucru pe şantierele din judeţul Dâmboviţa pentru a se verifica dacă lucrările sunt în grafic

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a vizitat alături de vicepreşedintele Luciana Cristea, administratorul public al judeţului, Cristian Avanu, şi directorul Direcţiei Tehnice, Vasile Dinu, o serie de obiective de investiţii importante pentru dâmboviţeni, pentru a verifica stadiul de implementare a acestora, respectarea graficelor asumate de constructori şi modul de realizare a lucrărilor contractate.
Localităţile Şelaru, Vişina şi Petreşti au deschis agenda de lucru, iar primul obiectiv de investiţii la care preşedintele Corneliu Ştefan a vrut să vadă felul în care se desfăşoară lucrările a fost „Reabilitarea / modernizarea DJ 503 pe traseul limită Judeţ Teleorman – Şelaru

 • Fierbinţi, km 87+070 – km 95+532 (8,462 km) şi DJ 611, pe traseul Fierbinţi – Vişina
 • Petreşti, km 22+000 – km 41+694 (19,694 km)”, proiect care presupune reabilitarea a 28,156 km de drum. În valoare de 46.478.189,74 lei, lucrările se înscriu în cel mai amplu proiect derulat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Pe şantier se execută casetele de lărgire a părţii carosabile din Şelaru iar, până în prezent, s-a realizat ranforsarea sistemului rutier, s-a turnat îmbrăcăminte asfaltică, în două straturi, pe o lungime de drum de 20,820 km, şi un strat – pe 1,080 km. Proiectul prevede realizarea a 46 podeţe transversale şi 500 căi de acces către proprietăţi. De asemenea, s-au executat 900 m de şanţuri betonate şi 26.850 m de lucrări de pământ.
  Tot în comuna Şelaru, s-a mers şi la obiectivul nou de investiţii „Construire grădiniţă nouă în sat Fierbinţi”, derulat prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), ale cărui lucrări se ridică la valoarea de1.026.217 lei.
 • Vizita a cuprins şi o deplasare în comuna Vişina. Aici, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD) a purtat discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale, la sediul primăriei, atât pe marginea investiţiilor afalte în derulare, cât şi a celor care sunt imperios necesare pentru comunitate. Punctual s-au analizat proiectele ce vizează sistemul de canalizare din comună, posibilitatea realizării unei staţii de epurare, dar şi zonele afectate de calamităţi. De asemenea, reprezentanţii consiliului judeţean s-au deplasat la podul peste Neajlov, obiectiv ce necesită intervenţii de lărgire şi consolidare, întrucât culeiele (părţile laterale) prezintă fisuri.
 • În comuna Crângurile, vizita de lucru a continuat cu o vizită la „Grădiniţa cu program normal în satul Voia”, edificiu în construcţie, ce va fi gata în aproximativ o lună. Investiţia în valoare 1.583.380 lei a primit finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II (PNLD).
 • În comuna Valea Mare, conducerea CJD a mers la şantierul de lucrări deschis la obiectivul de investiţii „Realizare sediu primărie în comuna Valea Mare”, derulat prin PNDL II, în valoare de 2.940.398 lei. Până în prezent, lucrările au fost realizate în proporţie de 85%.
 • Şi proiectul „Înfiinţare Centru pentru persoane vârstnice în comuna Valea Mare” a figurat pe agenda vizitei de astăzi. Proiectul în valoare de 2.487.863,76 lei este derulat din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional
 • 2014-2020.
 • Programul vizitei de lucru s-a încheiat în comuna Cobia, localitate unde, în prezent se află în derulare investiţia „Aşezământ cultural în comuna Cobia, sat Gherghiţeşti”, finanţată prin Compania Naţională de Investiţii, cu o valoare totală de 2.034.376 lei. Reprezentanţii CJD au analizat şi stadiul lucrărilor de investiţii derulate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în asociere cu Consiliul Local Cobia. Este vorba despre „Modernizare de străzi locale în comuna Cobia”, cu o valoare totală de 1.462.630 lei (din care, suma de 731.315 lei este contribuţia CJD şi 496.968 lei, a Consiliului Local Cobia). Sectorul de drum modernizat are lungimea de 2,67 km, iar în prezent se lucrează la rigolele stradale.
 • Preşedintele Corneliu Ştefan: „Şi prin deplasările pe care le-am realizat astăzi, am vrut să mă asigur că se lucrează în ritm susţinut la îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi de utilităţi. Aşa cum am promis, pe lângă domeniile ce vizează sistemul de sănătate sau cel educaţional, modernizarea infrastructurii rutiere din judeţ reprezintă o un obiectiv prioritar pentru noi, cei de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Modernizarea drumurilor va acţiona ca o forţă integratoare, capabilă să antreneze şi dezvoltarea altor sectoare, îmbunătăţind astfel nivelul de trai al dâmboviţenilor. Şi pentru că vremea este prielnică, voi continua să iau la pas fiecare investiţie, fie că este a consiliului judeţean, fie că se derulează din bugetele administraţiilor locale sau alte surse guvernamentale. Vreau să fim parteneri cu edilii localităţilor în acest demers, astfel încât să putem rezolva cât mai multe dintre nevoile localităţilor judeţului Dâmboviţa. În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii firmelor constructoare, am transmis ca lucrările la obiectivele de investiţii în curs de execuţie din judeţ să se deruleze în bune condiţii, astfel încât proiectele să fie realizate conform graficelor de lucrări”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Seminar organizat de CCIA Dâmboviţa cu tema "Programul Naţional de Dezvoltare Rurală - Context actual"

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa, în parteneriat cu TRIVENTO BUSINESS GROUPşi PROJECT MANAGEMENT SOLUTION a organizat seminarul de informare „Programul Naţional de Dezvoltare Rurală -Context actual”.Seminarul s-a desfăşurat online, pe platforma Zoom, pe parcursul a două ore, fiind alcătuit din prezentări ale consultanţilor în domeniul finanţărilor, urmate de […]