Vizita ambasadorului Israelului în judeţul Dâmboviţa

Excelenţa Sa Tamar Samash, Ambasadorul Israelului în România, a făcut o vizită în judeţul Dâmboviţa, prilej cu care a fost şi oaspetele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, unde a participat la o întâlnire atât cu oficialităţile judeţene, cât şi cu reprezentanţi ai instituţiilor dâm-boviţene din domeniul educaţiei.
În cadrul discuţiilor purtate între părţi, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a făcut o scurtă prezentare a judeţului Dâmboviţa, reliefând principalele oportunităţi de investiţii existente la nivelul domeniilor de activitate din judeţ. În acest sens, a precizat că există deschidere şi receptivitate din partea administraţiei judeţene pentru a iniţia dialoguri şi colaborări constructive cu investitori din Israel.
E.S. Tamar Samash a prezentat puncte de vedere favorabile ideii de colaborare – îndeosebi în domeniul educaţiei, cultural, turistic sau economic – şi a precizat că va analiza posibilităţile de cooperare. Această poziţie a fost susţinută şi de Andrei Mâinea, ataşat comercial al Ambasadei Statului Israel la Bucureşti.
Întâlnirea reprezintă un bun prilej pentru a pune bazele unor relaţii bilaterale în domeniile amintite, care să contribuie la iniţierea unor parteneriate şi proiecte menite a favoriza dezvoltarea judeţului Dâmboviţa.
Principalele concluzii au fost prezentate de către preşedintele Alexandru Oprea şi Excelenţa Sa Tamar Samash în cadrul unor declaraţii de presă susţinute la finalul întrevederii.
Vizita ambasadorului Israelului în judeţul Dâmboviţa a continuat la Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, dar şi la sinagoga evreilor târgovişteni.
La eveniment au mai participat: Alin Manole – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Ivan Vasile Ivanoff -secretarul judeţului, Florina Mureşan -subprefectul judeţului, Călin Oros – rectorul Universităţii „Valahia” Târgovişte, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa – Sorin Ion, inspector general, şi Cristina Stroe, inspector adjunct, precum şi Georgeta Roşca, directorul Şcolii Smaranda Gheorghiu din Târgovişte, şi Ileana Ghenciulescu, Preşedintele Asociaţiei de Prietenie România – Israel, filiala Dâmboviţa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dublă premiere a Consiliului Judeţean Dâmboviţa în cadrul Galei Fondurilor Structurale, ediţia 2017

In cadrul celei de a II-a ediţii a Galei Fondurilor Structurale, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost premiat, pentru două proiecte derulate în cadrul POR 2014 – 2017, respectiv „Lucrări de modernizare a infrastructurii SC Moreni Parc Industrial SA”, în valoare de 52.504.800,00 lei, şi „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii tehnice pentru […]