Viteza a curmat trei vieţi pe DJ 721A

Viteza ucide. Un accident mortal a avut loc luni de dimineaţă pe DJ 721A, în afara localităţii Burduca, judeţul Dâmboviţa. O maşina s-a izbit violent de un cap de pod. Potrivit poliţiştilor, trei persoane şi-au pierdut viaţa. Şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit carosabilul, după care maşina s-a izbit de un cap de pod. Cei trei tineri de 24, 18, respectiv 16 ani au murit în apropiere de satul Burduca, comuna Dragodana. Cei trei se întorceau de la o nuntă. Şoferul, tânărul de 24 de ani, a pierdut controlul volanului, s-a lovit de un cap de pod şi a căzut într-o zonă pe care localnicii o numesc Valea Mătăsarului. Nici unul nu a supravieţuit impactului nimicitor.
ÎNAINTE DE A PLECA LA DRUM
– Verificaţi starea autovehiculului, asigu-raţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare!
– Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!
– Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.
– Folosiţi corect luminile pe timp de zi, de noapte sau ploaie abundentă! – Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!
– Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
CENTURA DE SIGURANŢĂ POATE SALVA VIAŢA!
– Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.
– Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!
CONDUCEREA UNUI
AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!
– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
– Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Disponibilitatea vaccinurilor prevăzute în Programul Naţional de Vaccinare

In acord cu prevederile legale, Ministerul Sănătăţii derulează acest program naţional de sănătate publică într-o strânsă colaborare cu medicii de familie şi, pentru vaccinările din primele zile de viaţă ale nou-născuţilor, cu maternităţile. Medicii de familie au obligaţia legală de a consilia părinţii privind vaccinările de rutină, asigurate prin programul […]