Vineri, 8 martie, ultima zi în care poate fi solicitat, la  APIA, grantul de 100 euro/hectar

Date:

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură reamintește potențialilor beneficiari că 8 martie 2024 este ultima zi în care pot depune cereri de acordare a grantului direct producătorilor agricoli din sectorul vegetal, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului  nr. 5/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Cererile de acordare se depun la Centrele locale sau județene ale APIA, acolo unde a fost depusă cererea de plată in anul 2023.

Grantul se acordă pentru suprafețele determinate în urma controalelor administrative și la fața locului pentru anul de cerere 2023,  pentru minimum 1ha cu una sau mai multe dintre culturile: grâu comun de toamnă, grâu dur de toamnă, triticale de toamnă, secară de toamnă, orz de toamnă, orzoaică de toamnă, ovăz de toamnă, rapiță de toamnă.

In judetul Dambovita au fost identificati 4.705 potentiali beneficiari, insumand urmatoarele suprafete: 4053 ha orz, 5898 ha rapita, 27016 ha grau, 1794 ha orzoaica, 175 ha ovaz si 2 ha secara.

Grantul direct reprezintă o plată compensatorie pe suprafaţă și este de echivalentul în lei a 100 euro/hectar, la cursul de schimb valutar de 4,9334 lei/euro. Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 euro.

Resursele financiare totale sunt de 1.200.000 mii lei, reprezentând echivalentul a 243.239,956 mii euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2024.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2024.

Potrivit ultimei situații operative, la începutul săptămânii erau  înregistrate peste 4500 solicitări din partea fermierilor dâmbovițeni.


Stickerul auto este o modalitate populară și creativă de a personaliza mașina ta, exprimându-ți gusturile și interesele. De la citate amuzante la imagini grafice spectaculoase, există o varietate infinită de opțiuni pentru a adăuga un strop de individualitate vehiculului tău. Poți găsi o gamă diversificată de stickere auto pe site-uri specializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...