Vineri, 26 noiembrie, ultima zi pentru solicitarea ajutorului de minimis pentru apicultură

0 0

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primeste, până vineri, 26 noiembrie, cereri de solicitare a ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1219/17.11.2021.
Ajutorul de minimis se acordă întreprinderilor care își desfășoară activitatea în sectorul apicol, în domeniul producției primare, pentru asigurarea continuitatii ciclului de producție.
Beneficiarii schemei de ajutor de min-imis sunt apicultorii, persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr.145/2014; apicultorii, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 si apicultorii, persoane juridice.
Pentru a beneficia de ajutorul de min-imis solicitantii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele conditii de eligibilitate:
a) să aibă familii de albine înscrise în baza de date națională apicolă la data 1 martie 2021, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor și stupilor, gestionat de Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, potrivit prevederilor Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 251/2017 pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare a stupinelor și stupilor cu modificările și completările ulterioare;
b) să aibă stupine înregistrate/autor-izate la direcția sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor județeană, la data depunerii cererii;
c) să fie înregistrați în registrul unic de identificare și să dețină cod unic de înregistrare atribuit de către APIA.
Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis este de 53.250.724 lei, cuantumul ajutorului fiind stabilit la 23,7 lei/familia de albine, iar platile catre beneficiari vor fi facute din Bugetul de Stat pana la 31 decembrie 2021.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Creștere economică sub pragul estimat

Datele economice oficiale confirmă o creștere a Produsului Intern Brut cu 7,2% pe seria brută și de 8,0% pe seria ajustată sezonier, față de Trimestrul III 2020. Pe primele 9 luni cumulat, Produsul Intern Brut a crescut cu 7,1%, a mai transmis INS. Datele după trimestrul al doilea din acest […]