VIITORUL EUROPEI, DEZBĂTUT ÎN CONSILIUL DIRECTOR AL COMUNELOR ŞI REGIUNILOR DIN EUROPA

„Viitorul Europei pleacă de la solidaritate şi cred cu tărie că cea mai profundă solidaritate este cea între aleşii locali. Este o onoare pentru noi să vă avem alături în România şi mă bucur că împreună avem ocazia astăzi să identificăm soluţii pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene, indiferent de localitatea, regiunea sau statul membru de provenienţă.”, a afirmat viceprim-min-istrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, în cadrul dezbaterii cu tema „30 de ani de la căderea Cortinei de fier: speranţe şi perspective asupra viitorului Europei”.
Evenimentul a fost organizat marţi, 11 iunie, de Asociaţia Comunelor din România (ACoR) şi Consiliul Comunelor şi Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR), în prezenţa domnului Karl-Heinz Lambertz, preşedintele Comitetului European al Regiunilor (CoR). Cei peste 120 de participanţi – reprezentanţi ai asociaţiilor membre ale CEMR din toată Europa şi invitaţi ai administraţiei publice centrale şi locale – au dezbătut aspecte legate de:
– politicile CCRE/CEMR pentru următoarea perioadă de programare a Uniunii Europene;
– modalităţile de colaborare cu Comitetul European al Regiunilor;
– punctele de vedere ale autorităţilor locale din Europa privind iniţiativele şi legislaţia europeană.
Asociaţia Comunelor din România este membru al CCRE/CEMR din anul 2006, iar prim-vicepreşedintele ACoR, Mariana Gâju, a fost aleasă, pentru un al doilea mandat, în funcţia de vicepreşedinte CCRE/CEMR în anul 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Seminar privind protecţia animalelor în timpul transportului

Sub egida deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România, în data de 11 iunie 2019, a avut loc la Bucureşti, seminarul internaţional privind protecţia animalelor în timpul transportului maritim, organizat de Comisia Europeană – TAIEX, în cooperare cu Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). […]