VIDEO. Sediu nou pentru RAR Dâmboviţa

cjdÎn unanimitate, consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotarâre privind concesionarea prin licitaţie publică a unui teren proprietate publică în suprafaţă de 10.000 mp, situat în municipiul Târgovişte, Bulevardul Carol I, nr.49, la Fosta Şcoală de Cavalerie. Registrul Auto Român a solicitat concesionarea suprafeţei de teren, pentru construirea unui nou sediu reprezentanţă RAR Dâmboviţa. Cel mai probabil, lucrările la noul sediu vor începe anul viitor.
Târgoviştenii au nevoie şi de un mall
La şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, printre cele mai importante proiecte s-a numărat şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru „Schimbare destinaţie imobile şi realizarea de obiective publice administrative, sportive, de prestări servicii, alimentaţie publică şi comerţ” la fosta U.M. Gară (Şcoala de cavalerie), B.dul Carol I, nr. 49. La acest punct, părerile consilierilor au fost împărţite. După cum ştim, se intenţionează pe viitor transformarea terenului şi construcţiilor din fosta incintă a U.M într-o zonă atractivă de locuinţe, promenadă şi agrement pentru târgovişteni, precum şi dotarea cu obiective de interes general, unităţi comerciale şi prestări servicii şi de sport. Preşedintele CJ Dâm-boviţa a afirmat că este în discuţii cu un investitor care ar vrea să deschidă în zonă un supermarket, însă consilierul Jean Popescu a venit cu o altă propunere, şi anume că târgoviştenii ar avea nevoie şi de un mall. Ideea a fost îmbrăţişată de consilieri, dar, după cum a spus preşedintele CJ, Adrian Ţuţu-ianu, trebuie găsiţi investitori pentru acest segment de afacere. Primul venit, primul servit!
Un alt proiect de hotărâre pe ordinea de zi a CJ Dâmboviţa a fost cel legat de completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 207/2013 privind aprobarea „Protocolului de administrare în comun” de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliile locale ale obiectivelor de infrastructură rutieră aprobate a se realiza în asociere la nivelul unităţilor administrativ teritoriale. Preşedintele CJD a ţinut să facă un apel la primarii dâm-boviţeni în ceea ce priveşte proiectele de asociere ale Consiliului Judeţean pentru obiective de infrastructură rutieră. Cum fondurile CJ pentru următorii 2 ani sunt deja stabilite pentru proiectele depuse, Adrian Ţuţuianu a precizat că este pe cale să pună punct asocierilor, urmând ca procedurile să fie reluate în cursul anului 2016. Primarii nu mai au prea mult timp pentru depunerea documentelor pentru finanţări prin OG 28/2013, pe care Ministerul Dezvoltării Regionale le mai acceptă doar până în data de 30 octombrie, adică până miercurea viitoare. O a treia ocazie pentru obţinerea unor fonduri ţine de Compania Naţională de Investiţii, care aşteaptă includerea în bugetul pentru 20142015 a unor proiecte privind reabilitarea căminelor culturale, însă numai primăria Nucet a răspuns invitaţiei formulate de preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu.
Adrian Ţuţuianu: „în maximum 3 luni se va
modifica din nou componenţa ATOP”
Consilierii judeţeni au votat, tot joi, în unanimitate, şi proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr.70/2012 privind validarea componenţei nominale a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Dâmboviţa. Având în vedere numirea de curând a domnului comisar şef Danil Zepişi în funcţia de inspector şef al IPJ Dâmboviţa, în locul domnului comisar şef Marian Gălbenuş, a fost necesară actualizarea componenţei ATOP. Mai în glumă, mai în serios, preşedintele CJ Dâm-boviţa, Adrian Ţuţuianu, a spus că, cel târziu în următoarele 3 luni, se va modifica din nou componenţa ATOP. Ce să înţelegem, că se va schimba din nou şeful Poliţiei Dâm-boviţa? Vom trăi şi vom vedea.
82.000 lei pentru victimele exploziei de la Fieni
Un alt proiect dezbătut şi aprobat a fost cel privind utilizarea unei sume de 82.000 RON alocate din bugetul CJ pentru Crucea Roşie -Filiala Dâmboviţa: 52.000 RON cu scopul ajutorării familiilor afectate de explozia de la Fieni şi 30.000 RON pentru întocmirea unei expertize tehnice a blocului afectat. În ceea ce priveşte cele trei informări de pe ordinea de zi, au fost strict legate de desfăşurarea proiectului „Aniversarea a 420 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a domnitorului Mihai Viteazul”, vizita de lucru efectuată în Republica Moldova de delegaţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în perioada 4-6 octombrie 2013 şi, nu în ultimul rând, rapoartele de activitate ale consilierilor judeţeni pentru perioada iulie 2012 – iunie 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. Deputatul PNL, Vasile Horga: "Se bate încă pasul pe loc la centura municipiului Târgovişte"

Centura municipiului Târ-govişte este abandonată, plină de şanţuri şi de guri de canalizare neacoperite, semnalizate doar cu crengi şi beţe. Aceasta este descrierea făcută, în linii mari, de deputatul liberal Vasile Horga. Liberalul Vasile Horga a amintit şi de corecţiile financiare de ordinul milioanelor de euro, bani care, după părerea […]