VIDEO. Reabilitarea termică a blocurilor din Târgovişte, un coşmar

Conferinta PSD 11.04.2013În anul 2009, autorităţile municipiului Târgovişte au lansat reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, program de anvelo-pare termică a blocurilor, care acum se confruntă cu mai multe probleme, care au condus la blocarea reabilitării. În municipiul Târgovişte, programul de anvelopare termică a blocurilor a cuprins 90 de blocuri – din păcate, la acest moment, doar 20 de blocuri au fost finalizate. În municipiul Târgovişte, în prima tranşă, în anul 2009 s-au semnat contracte de execuţie pentru reabilitarea termică a 85 de blocuri, cel puţin aşa susţine consilierul municipal PSD, Cristian Stan: „Proiectul de reabilitare termică a blocurilor este unul foarte util, însă la Târgovişte s-a transformat într-un coşmar. Acest program a fost întrerupt, după părerea mea, în mod culpabil. În anul 2009, proiectul demarat cuprindea 90 de blocuri, din păcate doar 20 de blocuri au fost finalizate. Tot în anul 2009 s-au semnat contracte de execuţie pentru 85 de blocuri, având ca termen de finalizare între 2 luni şi cinci luni, însă în mod nejustificat termenele de execuţie au fost prelungite până la 18 luni. Motivaţiile care au stat la baza prelungirii termenelor de execuţie au fost condiţiile meteo atmosferice, după părerea mea o motivaţie formală. Urmare a acestor prelungiri, lucrările realizate în diferite procente au ajuns, la momentul de faţă, să se degradeze.
Unele firme au intrat în insolvenţă şi astfel s-a ajuns şi la rezilierea contractelor de finanţare. S-au cheltuit foarte multe fonduri pe expertize energetice. Putem vorbi şi despre o lipsă de neimplicare a autorităţilor locale.
Consiliul Local Municipal Târgovişte a preluat o parte din creanţa cheltuielilor legate de reabilitarea termică a blocurilor. A fost alocată suma de 10 miliarde lei vechi şi aceasta va fi suplimentată”, a declarat Cristian Stan, preşedinte PSD Târgovişte. Aceste lucrări de anvelopare a blocurilor din municipiul Târgovişte sunt finanţate în proporţie de 50% de la bugetul de stat, 30% de la bugetul local şi 20% din contribuţia asociaţiilor de proprietari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Costel Diaconu: "NU NE TEMEM DE REGHIN"

FC Municipal Târgovişte va debuta în noul sezon competiţional cu o deplasare extrem de dificilă. Roş-albaştrii vor da piept, vineri, de la ora 18:00, cu Avântul Reghin, meci pe care trupa lui Costel Diaconu încearcă să-l câştige. Tehnicianul Municipalului recunoaşte, în acelaşi timp, că nu va fi uşor să câştige […]