VIDEO. RĂSCĂIEŢI ŞI ŞELARU SUB ASEDIUL FURTUNII

0 0

Furtuna RascaietiFurtuna a făcut prăpăd în comunele dâmboviţene Răscăieţi şi Şelaru: case trăsnite, acoperişuri luate de vânt, garduri smulse, culturi agricole afectate şi stâlpi de electricitate afectaţi. După ce marţi de dimineaţă, codul portocaliu de caniculă s-a simţit din plin în judeţul Dâmboviţa, după-amiază vremea s-a întors la 180 de grade. În sudul judeţului Dâmboviţa, în localităţile Răscăieţi şi Şelaru natura s-a dezlănţuit şi a făcut prăpăd. De când primii stropi de ploaie şi-au făcut apariţia, iar vântul a început să ameninţe, locuitorii din Răscăieţi şi Şelaru au început să intre în panică, de teamă să nu le fie spulberate casele cu totul. Din nefericire, temerile li s-a adeverit, la doar câteva zeci de minute după furtună rezultatele fiind sfâşietoare, comunităţile de la Răscăieţi şi Şelaru arătând ca după război. Copaci căzuţi, acoperişuri luate de vânt, garduri dislocate, culturi distruse şi unele anexe gospodăreşti trăsnite, sunt doar câteva dintre evenimentele ce au marcat sudul judeţului. În plus, mai multe localităţi au rămas fără curent electric. La o primă evaluare, în comuna dâmboviţeană Răscăieţi s-au înregistrat numeroase pagube materiale, în special la acoperişurile caselor astfel: 40 de case cu acoperişuri avariate, una total afectată, patru în proporţie de 80%, 10 în proporţie de 50%, 25 în proporţie de 30%. Au mai fost constatate 15 garduri şi porţi smulse şi culturi pomicole afectate.
Urgia naturii la Şelaru
Vântul foarte puternic a devastat şi 25 de case din Şelaru, distrugând acoperişurile, pagubele fiind unele însemnate. Acoperişurile a trei locuinţe au fost distruse în totalitate. Alte 22 de locuinţe au fost afectate în proporţie de 60%, în urma furtunii de ieri. Arborii nu au putut rezista în faţa vântului care a suflat cu peste 90 km/oră, şi s-au prăbuşit peste garduri, acoperişuri de case şi fire de înaltă tensiune, afectând asfel reţeaua electrică a comunei. Pentru câteva ore bune, electricitatea a fost oprită în zona Şelaru. Nici culturile de porumb şi floarea soarelui nu au scăpat, acestea fiind afectate de grindină. Autorităţile locale deja au informat Prefectura Dâmboviţa despre pagubele înregistrate, urmând să se facă o evaluare şi să se găsească o soluţie pentru a veni în sprijinul familiilor afectate.
Deranjamente la reţeaua electrică
Totodată Electrica Târgovişte a înregistrat o serie de defecţiuni. Localitatea Vultureanca nealimentată cu energie electrică. Mai sunt nouă deranjamente colective de joasă tensiune la Răscăeţi, Şelaru, Fierbinţi, Găeşti, Butoiu de Jos, Hanul lui Pala, Scheiu de Jos, Vişina, Măgura. Deranjamentele constau în: stâlpi rupţi, conductoare rupte, izolatoare rupte, o linie electrică MT parţial nealimentată, două posturi de transformare nealimentate. La această oră se lucrează în teren pentru remedierea acestora cu 12 echipe.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. Şcoala Nucet reabilitată şi modernizată pe bani europeni

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a participat astăzi, la momentul de semnare al contractului de finanţare pentru proiectul Reabilitare, modernizare, extindere şi echipare infrastructură educaţională -Şcoala Nucet, localitatea Nucet, comuna Nucet, judeţul Dâmboviţa. Au fost prezenţi în sala mare a Consiliului Judeţean directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia […]