VIDEO. LA COADA, INCA DE LA MIEZUL NOPŢII Foşti angajaţi ai Combinatului de Oţeluri Speciale, fostul Mechel Târgovişte, spun că au nevoie de locuri de muncă, nu de pomană

ajutoareAu la dispoziţie aproximativ cinci luni pentru a-şi ridica alimentele europene, dar preferă să stea la coadă de la ora 03:00-04:00 noaptea! Este vorba despre târgoviştenii beneficiari ai programului de ajutorare de la UE. Zeci de oameni au stat ieri la coadă, pentru a ridica pachetele. Oamenii s-au postat în faţa instituţiei încă de marţi noapte, de frică să nu piardă ajutoarele. Miercuri a fost ziua şomerilor târgovişteni care s-au aşezat la coadă încă de la miezul nopţii, pentru a fi siguri că primesc ajutoarele de la Uniunea Europeană. Cei mai mulţi sunt foşti angajaţi ai Combinatului de Oţeluri Speciale, fostul Mechel Târgovişte, şi spun că de aproape un an încearcă să-şi găsească de muncă, însă nimeni nu îi angajează. Oamenii spun că au nevoie de locuri de muncă, nu de pomană, însă sunt nevoiţi să se umilească primind aceste ajutoare. Mai mult, aceştia susţin că reprezentanţii primăriei ar trebui să înceapă programul de distribuire mai devreme: „Nu vedeţi în ce situaţie am ajuns. În loc să ne ducem la muncă, venim cu noaptea în cap şi stăm la coadă să luăm alimentele. Stăm să ne milogim de stat să ne dea un 1 litru de ulei. Asta este viaţă? Aşa am ajuns”, a afirmat un cetăţean. „După 30 de ani de muncă, suntem amândoi în şomaj. Aşa ceva nu se poate la noi în ţară. Copiii sunt fără serviciu. Am făcut şi cursuri, şi nu am reuşit să ne reangajăm. Nu vrem să cerem ajutoare, dar să ne dea locuri de muncă”, a afirmat un alt cetăţean. „Distribuirea alimentelor ar fi trebuit să înceapă mai de dimineaţă. Să vină la ora 08:00, nu la 09.00, cum fac. Noi am venit de la ora 04:00. În loc să muncim şi să beneficieze statul de pe urma noastră, suntem şomeri după 38 de ani în COS. Nu am stat niciodată la coadă, nici pe vremea lui Ceau-şescu. Cred că trebuia să muncim noi şi să dăm altora, nu să ne dea UE”, a afirmat un alt cetăţean. În zilele următoare, sunt programate persoanele cu handicap.
Peste 65.000 de dâmboviţeni vor primi ajutoarele de la UE
În judeţul Dâmboviţa produsele alimentare de la Uniunea Europeană din cadrul Planului European Anual de Furnizare de Ajutoare Alimentare se distribuie. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, mai multe categorii de produse cu marca UE au ajuns în depozitele închiriate de forul administrativ judeţean. În Dâmboviţa vor primi ajutoare alimentare europene peste 65 mii de persoane, respectiv şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi, pensionarii cu pensii sub 400 lei pe lună, persoanele cu handicap grav, văduvele şi veteranii de război.
Legea trebuie modificată şi categoria beneficiarilor – lărgită
Din păcate, legea în vigoare nu prevede ca de aceste ajutoare să beneficieze şi persoanele care nu au niciun venit, însă preşedintele CJ Dâmboviţa vrea să rezolve această nedreptate, aşa că va cere parlamentarilor de Dâmboviţa să se implice în modificarea legislaţiei, în aşa fel încât şi dâmboviţenii care nu au niciun venit să primească aceste ajutoare în alimente de la Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

BĂLAŞA, ALĂTURI DE HAGI!

Cristian Bălaşa a acceptat oferta lui Gică Hagi de a deveni antrenor secund al lui Bogdan Vintilă la Viitorul Constanţa. Târgo-vişteanul a fost coleg cu actualul „principal” al grupării constănţene în perioada în care cei doi evoluau pentru FC Argeş, iar de acum vor fi colaboratori la prim divizionara patronată […]