VIDEO. Au ignorat codul galben de ploi, vijelie şi inundaţii. Primăriile nu sunt pregătite pentru dezastre naturale

0 0

DAMBOVITA PRIMARII CARE NU AU SERVICIUL DE PERMANENTANumeroase judeţe din toată ţara se confruntă cu ploi şi intensificări ale vântului, inclusiv judeţul Dâmboviţa. Cu toate că meteorologii şi hidrologii au emis avertizări peste avertizări de cod galben de ploi, vijelii şi inundaţii, în unele primării din judeţul Dâm-boviţa serviciile de permanenţă pe timp de noapte nu există. În noaptea de luni spre marţi, în plin cod galben de ploi, vijelii şi inundaţii, jurnaliştii au făcut un periplu gazetăresc pentru a vedea cum funcţionează serviciile de permanenţă pe timp de noapte în localităţile dâmboviţene. Câinii latră, ursul trece, cam aşa se poate descrie felul în care au înţeles unii primari dâmboviţeni să gestioneze situaţia în condiţiile ultimelor avertizări meteo cu cod galben de ploi şi vijelii. Deşi toate unităţile administrativ-teritoriale aveau obligaţia de a institui serviciul de permanenţă pe perioada avertizării, unele primării erau închise. Potrivit Ordinului MAI 736/2005, Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au obligaţia de a institui serviciul de permanenţă în cadrul primăriei şi de a monitoriza cu atenţie evoluţia situaţiei hidrometeorologice, lucru ignorat însă de unele autorităţi locale din judeţul Dâmboviţa, din moment ce primăriile erau închise. La Măneşti şi Tătărani, de exemplu, sediile primăriilor erau închise şi nimeni nu a răspuns, deşi ziariştii au bătut în uşă preţ de câteva minute bune.
Unii îşi fac treaba cu responsabilitate
În comunele Dragomireşti şi Ulmi însă, paznicii ştiau exact ce trebuie făcut în caz de necesitate, iar unii chiar aveau misiunea de a patrula prin comună. Judeţul Dâmboviţa se află sub atenţionare de cod galben, fenomenele vizate constând în creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu depăşiri ale cotelor de atenţie şi de inundaţie, precum şi ploi şi vijelii. O eventuală inundaţie ar lua pe nepregătite unele autorităţi locale.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. Maşina şi garajul unui cetăţean s-au făcut scrum

Flacări uriaşe i-au înspăimântat, luni noapte, pe locuitorii comunei Ulmi. I-au ars garajul şi maşina din cauze încă nestabilite de anchetatori. A păţit-o un cetăţean din Ulmi. A fost nevoie ca echipajele de pompieri să intervină cu două autospeciale pentru stingerea focului. Au ars garajul şi autoturismul aflat în garaj, […]