Veşti bune pentru pensionari

Ş.E.

pensionariPensionarii care primesc acum 1.000 de lei sau mai puţin pe lună, începând de anul viitor nu vor mai plăti impozitul pe venit şi li se vor majora pensiile.
Pensionarii vor rămâne cu mai mulţi bani în buzunar, deoarece acea sumă neimpozabilă creşte la 1.050 de lei şi pentru că de la 1 ianuarie 2016 toate pensiile vor fi indexate cu 4 până la 5 procente, în funcţie de inflaţie sau de creşterea salariului mediu brut pe economie.
Dacă intră în vigoare Codul Fiscal, pensionarilor cu pensii sub 1.050 de lei le vor veni bani din două surse. Această sumă va creşte în fiecare an cu câte 50 de lei până va ajunge la 1.200 de lei în 2019. Ar trebui ca pensionarii să îşi poată cumpăra mai multe, dat fiind că şi TVA-ul va fi mai mic, în condiţiile în care va intra Codul Fiscal în vigoare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Obiceiuri şi tradiţii străvechi de Dragobete

Pe 24 februarie se celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români. Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Urmând firul anumitor legende populare, se pare […]