VERIFICĂRI LA OPERATORII CE EXPLOATEAZĂ RESURSELE MINERALE DIN ALBIILE CURSURILOR DE APĂ

0 0

Poliția Română, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice, a organizat o acțiune de verificare a operatorilor economici care exploatează agregate minerale. În acțiuni au participat și reprezentanți ai Administrației Naționale „Apele Române”.
Echipele mixte, formate din polițiști de investigare a criminalității economice, de ordine publică și polițiști rutieri, alături de inspectori din cadrul ANAR și ISCTR au verificat operatori economici din mai multe județe și au efectuat și controale în trafic.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 248.640 de lei și 5 măsuri complementare, fiind constatată și o infracțiune flagrantă.
Dintre sancțiunile
contravenționale, 14 au vizat încălcări ale regimului rutier, nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere și utilizarea aparatelor tahograf, fiind reținute 4 certificate de înmatriculare.
Au fost verificate autoutilitare care transportau agregate. În cazul uneia dintre acestea, conducătorul auto nu deținea documente de proveniență pentru încărcătura transportată, astfel încât a fost aplicată o sancțiune contravențională, de 25.000 de lei, în baza Legii apelor nr. 107/1996, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea a 12.000 kg de agregate minerale.
Au mai fost aplicate 2 sancțiuni, totalizând 16.000 de lei, una pentru lipsă tichet de cântar și o sancțiune pentru lipsă activitate tahograf.
În urma verificărilor efectuate la un operator, s-a constatat că acesta ar desfășura activități de extracție a agregatelor din albia Mureșului, fără a deține documentele de reglementare impuse de lege.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cei care vor să își ia rămas bun de la GHIORGHI ZOTIC, o pot face mergând la Capela Mitropoliei Târgoviște

Cei care vor să își ia rămas bun de la GHIORGHI ZOTIC, o pot face mergând la Capela Mitropoliei Târgoviște, unde a fost depus în această seară, sicriul cu trupul neînsuflețit, și va rămâne aici până marți, la ora 16:30, când va fi dus la Biserica „Sfinții Arhangheli Voievozi Mihail și Gavril” Târgoviște, […]